keresés menü

Tegyünk minden nap azért, hogy életünk minél hosszabb legyen!

Az öregedés folyamata megállíthatatlan, és valamennyien szembesülünk vele. Azonban egyre jobban kitolódik a várható élettartam. A folyamat külső jegyeinek, mint például a bőr ráncosodásának elódázására vagy eltüntetésére már vannak segítő programok, valamint az egészséges életmód is közrejátszhat az öregedés lassításában.

Mindennapi döntéseink, életünk szinte valamennyi mozzanata befolyással van öregedésünkre. A látható jeleket könnyen el tudjuk távolítani, többek között az Aesthetica Orvosi Központban végzett arcfiatalító és bőrmegújító kezelések segítségével, melyek kíméletes módon, többségében szinte fájdalommentesen képesek felfrissíteni külső megjelenésünket. Ahhoz azonban, hogy a test egésze fiatalos maradjon, érdemes a következőket megfogadni.

Az alap: a megfelelő táplálkozás

A legtöbben nem foglalkoznak az egészséges táplálkozással. A jól megszokott sémát követve, generációkon át falják a zsíros, koleszterinben gazdag ételeket vagy a gyorsétkezdék kínálatából kapnak be valamit. Pedig szervezetünk számára a megfelelő minőségű és mennyiségű, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása a legfontosabb.

A változatos étrendet kiegészíthetjük táplálékkiegészítőkkel, melyek között az oly fontos A-,C-,D- és E-vitaminok is szerepelhetnek. Az antioxidánsok az öregedést gyorsító szabad gyökök ellen veszik fel a harcot, éppen ezért szükséges ezek mértékét magasan tartani a szervezetben.

Rendszeres testmozgás

Sokan mondják, hogy sem idejük, sem kedvük a napi munka után edzőteremben izzadni. Pedig a rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Akár a parkba járunk le futni, vagy jógaórára megyünki hetente egyszer, már tettünk egy lépést a fittebb életmód irányába. 

Bármely mozgásformával pozitív hatást gyakorolhatunk a szervezetünkre. Csökkenti a vércukorszintet, növeli az izomtömeget, javítja a vérkeringést. A sejtek anyagcseréjének gyorsításában is szerepet játszik a mozgás, mely hatására a méreganyagok könnyebben kiürülnek a szervezetből.

Szabaduljunk meg a függőségektől!

Az olyan rossz szokások, mint a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, sőt még a rendszeres koffeintartalmú italok fogyasztása is elősegíti az öregedési folyamat felgyorsulását. A dohányzás érszűkítő hatása az arcbőrön hamar nyomot hagy. A bőr színe szürkévé válik, beesik és ráncosodik. Hasonló módon károsíthatja az alkohol bőrünket, de emellett még emelkedik az oxidatív stressz és a szabad gyökök mennyisége is.

A bőr öregedését segítheti elő a napfény, a ráncok kialakulásában ugyanis 85%-ban felelős az UVA-sugárzás. Sajnos sejtszintű károsodást okoz, mely indirekt módon a DNS károsodásához vezethet, ami a bőrrák kialakulásáért felel.

Ahhoz, hogy kipihenten, energiával telten vágjunk bele hátralévő napjainkba, érdemes a fenti tanácsokat megfogadva élni mindennapjainkat.

(Szponzorált tartalom)