keresés menü

Tarts velünk a makulátlan tisztaság nyomában!

Téged mi motivál, amikor takarítórongyot ragadsz és nekiállsz a lakás alapos tisztításának? Fogadjunk, fontos számodra, hogy tiszta és egészséges környezetben élj.

Bizonyára a bútoraid értékét is szeretnéd megőrizni a rendszeres ápolással. Lelked mélyén pedig vélhetően az esztétikai igény is megjelenik. Sőt, sok helyen a tisztaság az imázs részét is képezi: egy ötcsillagos hotel vagy egy magánorvosi rendelő nem engedheti meg magának a poros felületeket. A Kärcher Center Marclean segítségével a makulátlan tisztaság nyomába eredtünk.

Mi a szösz az a por?

Veszélyes műszer a mikroszkóp! Belenézel és egy addig ismeretlen világ tárul a szemed elé. Olyan dolgok, amikről legszívesebben tudni sem akarnál. Például a szállópor, elhalt bőrhámok, szőnyegrostok és házi kedvenceink szőrszálainak elegye, amik a lakásban található poros felületek nagy részét alkotják. Elég csupán egyetlen pillantást vetni a mikroszkópba, és hidd el, máris csillapíthatatlan takarítási vágy lesz úrrá rajtad. 

Ezek a részecskék ugyanis kiváló tápanyagot szolgáltatnak az olyan nemkívánatos vendégeknek a lakásban, mint a háziporatka, a portetű vagy akár a baktériumok. Brrr, belegondolni is szörnyű, hogy a levegőben keringő porszemek bejutnak a lakás minden zugába és megtelepszenek a felületeken.

Ne csak takaríts, tisztíts is!

Szerinted Te mennyire alaposan takarítasz? Kicsit vagy nagyon – érkezik a válasz általában, de érdemes tudnod, hogy a szakemberek pontos kategóriákban jelölik meg a tiszta felület ismérveit:

  • Optikailag tiszta, amit szabad szemmel tisztának látunk.
  • Bakteriológiailag tiszta, ha a felületen nincsenek élő mikroorganizmusok.
  • Fizikailag tiszta az a felület, amin még a rettegett mikroszkóppal sem látható szennyeződés.

A cél egyértelműen a felületeken lévő nemkívánatos anyagok eltávolítása. A tisztítás során nem csupán optikai takarítást végzünk, hanem a tisztítandó felület és a szennyeződés szempontjából leginkább alkalmas eszközöket választjuk ki.

Egy portörlés során például meggondoljuk, hogy fabútorról avagy konyhai csempéről kívánjuk letakarítani a koszt, ami szintén többféle lehet, például vízzel feloldható vagy olajos-zsíros szennyeződés. 

Készen állsz, hogy minden eszközt bevess?

Az igazán makacs szennyeződésekhez akár takarítógépeket is használhatsz. A porszívó természetesen minden háztartásban megtalálható, de időnként jó szolgálatot tesz a gőztisztító vagy az akkumulátoros seprő és társai.

Ezeket a szuperhatékony takarítógépeket akár bérelni is tudod a Kärcher Center Marclean győri telephelyéről. Választhatsz délelőtti vagy délutáni idősávot a bérlésre, de dönthetsz úgy is, hogy egész napra kisajátítod magadnak az eszközt. Sőt, akár egy teljes hétvégére is barátságot köthetsz valamelyik géppel, ugyanis ez esetben már péntek délutántól egészen hétfő reggelig hű társad lehet a kosz elleni harcban. Hölgyeim és uraim, tisztításra fel!

(Szponzorált tartalom)