keresés menü

Tapétakülönlegesség igazi ínyenceknek

A tapétát sokan csak egy papírtekercsnek gondolják, amelyet némi ragasztó segítségével fel lehet helyezni az otthon falára, és máris egy kicsit melegebb és bensőségesebb hangulata lesz a helyiségnek. 

Az igazi klasszikus darabokban azonban ennél jóval több van! Főként, ha olyan gyártó raktáraiból kerül ki, akinek a tapéta az élete, és aki mindent megtesz azért, hogy minél jobb élmény legyen tapétát használni. Ezért ha igazi különlegességre vágysz, a nagy múltra visszatekintő gyártók termékei között érdemes keresgélni.

1879: amikor minden elkezdődött!

Bizony, a Wallmaxx Tapéta Webáruház Marburg tapétáinak története 1879-ben kezdődött, amikor is az 1845-ben alapított, belsőépítészetre szakosodott cég elkezdett tapétákat gyártani. Persze ne úgy képzeld el az akkori tapétákat, mint a mostaniakat, de abban biztos lehetsz, hogy korának kimagasló minőségét hozták akkor is.

Bár a második világháború miatt kénytelen voltak áttenni a székhelyüket Marburgból, ez cseppet sem vette el a kedvüket a folyamatos fejlesztésektől! 

Ma már a sokadik generáció igazgatja a gyárat, de ők is ugyanúgy fontosnak tartják a kiváló minőséget, az innovációt és nem utolsósorban a környezetbarát gyártási folyamatokat.

Miben más a Marburg tapéta?

Bár alapvetően közép- és felsőkategóriás tapétákból tevődik össze a Marburg kollekciója, mégsem számít olyan luxusnak, hiszen alapvetően évekig használunk egy-egy tapétát, így valóban van ideje megtérülni az árának.

De nézzük csak, mitől is olyan különleges?

  • Minőségirányítási tanúsítványa garantálja, hogy környezetbarát módon gyártják termékeiket, például maradékmentes füstöt termelnek, hőtermelésre hulladékhőt használnak, valamint a hulladékanyagokat környezetbarát módszerekkel ártalmatlanítják.
  • Nem elégedtek meg a tapéta kezdetleges tulajdonságaival sem, így kifejlesztették a PVC vagy lágyító nélküli tapétát vagy az elektromágneses mezők blokkolására szolgáló béléspapírt, pár évvel ezelőtt pedig megalkották a tapéták és a fénykibocsátó diódák szintézisét.
  • Végezetül nem mehetünk el szó nélkül a tapéták mintái mellett sem. Itt sem adták lejjebb a gyártók! Művészekkel és tervezőkkel karöltve folyamatosan újítanak a tapéták mintáin. Így aztán ők voltak az elsők, akik grafikai, absztrakt, avantgard mintákkal vagy a mesefilmek alapján megalkotott gyermektapétákkal álltak elő.

A 4000 különböző tapétájuk közül mindenki megtalálja a számára tetszetős darabokat!

A díjak magukért beszélnek!

Mi sem bizonyítja jobban a Marburg tapétagyár sikerét, mint a rengeteg bezsebelt díj, amellyel az innováció és a formatervezés területén tett úttörő lépéseiket díjazták.

A szakmai elismerésen túl természetesen fontos szerepet játszanak a vásárlók is, hiszen nélkülük nem maradhatott volna fenn ilyen sokáig ez a hős időket idéző tapétagyár.

Ha minőségre és különlegességre vágysz, válogass bátran a Wallmaxx Tapéta Webáruház Marburg kollekciójának darabjai között!

(Szponzorált tartalom)