keresés menü

Támogatás és fejlődés a napelemek piacán Amerikában

Amerika is beállt a sorba és támogatásokkal igyekszik serkenteni 9 különböző projektet is annak érdekében, hogy a napenergiát hasznosító technológiák fejlesztését, valamint kereskedelmi forgalomba kerülését a lehető leggyorsabbá tegye.

Támogatott projektek

Többféle fejlesztés került be a támogatottak közé. Ilyen például az elektromos ívek kialakulását jelző és azokat meg is akadályozó csatlakozó fejlesztése – a hatékony tűzvédelem érdekében. Támogatják olyan 1 MW-os inverter fejlesztését, amivel a transzformátorra már nem lesz szükség, de ezeken felül számos más innováció részesül a támogatásban, gyorsítva a napelemek, illetve napelemes rendszerek fejlődését, gyártási technológiáját és elérhetőségét is.

A cél közös: az éghajlatváltozás lassítása, megállítása, amelynek eléréséhez szükség van arra, hogy olyan elektromos hálózat épüljön, amely a megújuló energiára támaszkodik és amelyre feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az emberiség életkörülményei a továbbiakban is biztosítva legyenek. 

Támogatások Magyarországon

A vállalati napelemes projektek támogatása Magyarországon is elérhető. 55, sőt, akár 70%-os napelemes pályázatok elnyerésére is van lehetőség, vállalatok, cégek, sőt akár egyéni vállalkozók számára is. 

A napelemes rendszer segítségével a vállalkozás teljes villanyszámlája lenullázható, de olyan megoldások is elképzelhetőek, amikor a napelemes rendszer nem teljesen, hanem részlegesen látja el a felmerülő energiaigényeket. Az optimális rendszer megtervezése mindig az egyéni igények és adottságok, lehetőségek szem előtt tartásával valósul meg.

Az 5-15 kWp-es napelemes rendszerekre kiírt pályázatok esetén a befektetés akár már egy év alatt megtérülhet, de vállalati rendszerek esetén a telepítést követő öt éven belüli megtérüléssel számolhatunk, még jóval nagyobb napelemes rendszerek esetén is. Természetesen számtalan tényező befolyásolja a megtérülést, de ezek a hozzávetőleges értékek alkalmasak arra, hogy bárki eldönthesse, érdemes-e ezzel foglalkoznia.

Cégvezetőként fontos szempont az is, hogy egy hozzáértő csapat a pályázat elkészítésétől kezdve, a helyzetre és igényekre szabott napelemes rendszer megtervezésén, engedélyeztetésén keresztül, egészen a teljes kivitelezésig leveszi az összes terhet a válladról. Az idő pénz és segítség, ha van az ember mögött egy cég, akinek a támogatásával elég azokkal a lényegi feladatokkal foglalkozni, amire valóban szükség van.

Mindezeken felül a Napelemespályázatoknál abban is teljesen biztos lehetsz, hogy a lehető legkorszerűbb, ugyanakkor a legmegbízhatóbb technikákat alkalmazzák a napelemes rendszer kiépítésekor. Ez azért is nagyon fontos, hogy garancia és megfelelő szervizelési lehetőségek is rendelkezésedre álljanak, ha úgy hozná a szükség. 

A napelemes rendszer telepítése olyan befektetés, amelynek hosszú távon élvezheted az előnyeit. Válaszd hát te is a megfelelő szakmai hátteret és tapasztalatot, hogy biztosan és hosszan élvezhesd a napelemek kínálta előnyöket!

(Szponzorált tartalom)