keresés menü

Találd meg az ideális étkezőszéket!

Az étkező a lakások központi része, egy hely, ahol a lusta családi reggelik, a társasági étkezések, baráti beszélgetések, a játék partik zajlanak, egy találkozóhely, ahol napi rendszerességgel összegyűlnek a család tagjai.

Az étkező szinkronban van a család életmódjával, szokásaival, az otthon dizájnjával, éppen ezért rendkívül fontos, hogy ennek megfelelően rendezzük be, válasszuk ki az asztalt, székeket és egyéb bútorokat. Az pedig, hogy egymáshoz illő vagy épp eklektikus bútorokkal rendezzük be, ízlés kérdése. Vannak azonban egyetemes szempontok, amelyeket választásnál jó, ha szem előtt tartasz!

A választás legfontosabb szempontjai

Sokszor akkora figyelmet fordítunk a megjelenésre és a kialakításra, hogy a székek kényelme háttérbe szorul, pedig a funkció szempontjából nézve ez lenne a legfontosabb tényező. A Dublino Home étkezőszék választékában minden igényre találsz mutatós darabokat.

Az ergonomikus kialakításnak a hosszabb távú használat közben vesszük hasznát. Az étkezőszékek ülőfelületének szélessége, magassága, háttámlájának magassága és dőlésszöge lényeges a komfort szempontjából, de az asztal és a szék között is elegendő helynek kell lennie. Amennyiben nagyobb kényelmet szeretnénk, és a hely is megvan hozzá, karfás étkezőszéket javaslunk. Praktikus, ha egy szék az étkezőasztal alá csúsztatható, hiszen kevesebb helyet foglal használaton kívül. 

Az étkezőszék és az életmód

Az otthonod tükrözi az életmódodat, nem kivétel ez alól az étkezőbútor sem. Gondold át, hogy hagyományos vagy modern kialakítást szeretnél-e, melyik illik jobban az otthodod más részeihez. Amennyiben gyakran rendezel összejöveteleket, más típusú étkezőgarnitúrára lesz szükséged, mintha csak a szűk családi étkezésekhez keresel megfelelő bútort. Az alacsony háttámlájú székeket hétköznapi használatra tervezték, ezzel szemben a magas háttámlájú szék elegáns. 

A nyitott támlájú székek magas térérzetet nyújtanak, így kisebb étkezőhelyiségekbe is megfelelőek, a robusztusabb székek jobban mutatnak nagy helyeken. De ötvözheted a kétféle stílust úgy is, hogy az asztal két végére extravagáns, akár karfás széket vásárolsz, míg a többi helyre egyszerű székeket.

Manapság az összeillő székek és asztalok kevésbé divatosak, így bátran játszhatsz a dizájnnal, a színekkel, az anyagokkal és formákkal, de azért valami közös bennük. 

Praktikus tulajdonságok

A külső megjelenés mellett fontos szempont a mozgathatóság is, hiszen egy étkező átrendezésére szükség lehet, amikor vendégeket hívunk, takarítunk, illetve figyelembe kell venni akkor is, ha gyerekek vannak a családban. 

A választott anyag a megjelenés mellett a karbantartás szempontjából is fontos tényező. A kényes anyagok dekoratívak, de mindennapi használatra alkalmatlanok, így ha ilyet választasz, tisztában kell lenned az igényeivel. Gyerekek, háziállatok mellé strapabíró, könnyen tisztítható bútorok az ideálisak, míg ha reprezentációs jelleggel használnád az étkezőt, szóba jöhetnek a szövetborítású és kényes anyagú étkezőszékek is.

(Szponzorált tartalom)