keresés menü

Szőnyeg, orvosi ajánlásra

Egy kisgyermeknek nincs más dolga, csak önfeledten játszani. Akkor lesz igazán boldog, kiegyensúlyozott és okos a gyermekünk, ha játékos formában fejlesztjük. Az érzékszervi és tapintási érzékek fejlesztéséhez nagyszerű eszköz az ortopédiai játszószőnyeg, melyet gyermekgyógyászok is jó szívvel ajánlanak.

Különleges Muffik szenzoros szőnyeg

Ha szeretnél a gyerekszobába egy igazán vidám, színes szőnyeget, ami nem csupán dekoratív, hanem fejleszti is a gyermek szenzomotoros készségeit, akkor mindenképp a Babaágynemű bolt webáruház Muffik szőnyegére essen a választásod. Amellett, hogy gyönyörű élénk színekben pompázik, rendkívül hasznos is a kicsiknek és a nagyobbak számára egyaránt.

A gyerekek lábának egészséges fejlődéséhez a legjobb, ha minél többet jár mezítláb különböző érzetű felületeken. Ez nyáron könnyen kivitelezhető, főleg nyaraláskor, kiránduláskor. De mi a helyzet az év többi részében? A Muffik ortopéd szőnyegek használatával minden nap játékos formában fejleszthető a gyermek.

A lágy PVC-ből készült speciális szőnyeg különböző mintázatú elemekből áll, amiket tetszés szerint lehet egymással kombinálni. Az eltérő felületek (simább, recésebb, hegyesebb) segítik, hogy intenzív legyen az érzékelés, ami az idegrendszeri érés folyamatát segíti.

Tetszés szerint összeállítható

Óriási előnye, hogy számos mintázattal elérhetőek és rengeteg változatban összeállíthatók. Lehetőséget biztosítanak arra is, hogy naponta új variációt kreálj. Sőt a gyermekre is bízhatod a feladatot, hogy ő állítsa tetszés szerinti sorrendbe az egyes elemeket.

A minél változatosabb kialakítás érdekében célszerű megvásárolni a komplett készletet. A minták kialakítását a természet inspirálta, megtalálható köztük a kellemesen puha pázsit, kemény dió, érdesebb gyökérzet, kisebb-nagyobb kavicsok és még a szúrós süni is. A gyerekek kedvük szerint variálhatják a szőnyegüket, miközben a fantáziájukat is fejleszti. Számos játékhoz, feladathoz kiváló eszköz. Kipróbálhatja a gyermek, hogy milyen érzés csukott szemmel végigmenni rajta és kitalálni, hogy épp mire lépett. Egyensúlyozó gyakorlatokhoz, egy lábon állásra is kiváló. 

Fejlesztő hatású, változatos

Az egészséges fejlődést támogatja, amikor a kisgyermek tapintással, érintéssel fedezi fel a környezetét. A későbbi beszédfejlődést és finommotoros készségeket is javítja. Ha sima, ingerszegény felületen jár a kicsi, akkor nem kap megfelelő képet az őt körülvevő világról. Viszont az eltérő felületű és keménységű felületeken megfelelő módon tudja tapintással megismerni a környezetet. A Muffik puzzle szőnyegdarabok a természeti elemeket modellezik a modern technológiának köszönhetően. Egy mozdulattal becsempészhető a lakásba az erdő ágakkal és tobozokkal borított talaja, virágos mező vagy kavicsos tengerpart. Így otthon is változatos felületeken sétálhat a gyermek. Játék közben pedig fejlődik a koordináció, az egyensúlyérzék, és a különböző lábboltozati vagy gerinceltérések is javulnak.

(Szponzorált tartalom)