keresés menü

Szívesen vezetnél autóbuszt?

Rengetegen vannak, akik felnőttként kényszerülnek pályamódosításra. Ennek természetesen több oka is lehet. Az egyik többek között, hogy nem sikerül a jelen állásunkban annyit keresni, amennyi a kényelmes megélhetéshez elegendő. Sőt, az is könnyen előfordulhat, hogy a lakóhelyünkön nem találunk a végzettségünknek megfelelő munkát.

Bár nem a leggyakoribb, de a pályamódosítás oka akár az álmok kergetése is lehet. Nem mindenkinek sikerül ugyanis elsőre jól választani, így egy második választás során már inkább azt tanulja az ember, amit valóban szeretne.

Így jutnak el nagyon sokan oda, hogy autóbuszvezetőként helyezkednek el. Mai írásunkkal nekik szeretnénk segíteni abban, hogy hogyan és miként képzeljék el a váltást!

Első a jogosítvány!

Ha a Sofőr állás oldal sofőrállásai közül akár belföldi, akár nemzetközi buszvezetői állásokra szeretnénk sikerrel pályázni, akkor mindenképpen az legyen az első, hogy megszerezzük a szükséges jogosítványt. Enélkül ugyanis biztosan senki és sehol sem fog alkalmazni minket.

Az autósiskolák folyamatosan szervezik a tanfolyamokat, ám ha valamiért egyáltalán nincs anyagi keretünk arra, hogy saját magunk finanszírozzuk az újabb kategóriájú vezetői engedélyt, akkor sem szabad csüggedni. Akadnak ugyanis olyan munkáltatók, akik tanulmányi szerződésért cserébe állják a költségeket.

Fontos kiemelni, hogy a külföldi utakhoz életkori kötöttség is tartozik, így ha nagyon fiatalként szeretnénk elhelyezkedni, akkor mindenképpen a belföldi utakkal kell kezdeni.

Mire számíthatunk?

Nos, leginkább nagyon sok és változatos munkalehetőségre, hiszen buszvezetőkre felettébb nagy szükség van.

Akár a helyi, akár a helyközi, akár a távolsági buszokat nézzük, rengeteg sok sofőr munkája tartja olajozottan a gépezetet. De természetesen lehetőség van privát cégek szervezett járatait is vezetni. Ebben az esetben akár a városnéző utazásokat, akár egy-egy cég munkavállalóinak kínált beutazásokat fogjuk mi magunk lebonyolítani.

Bármelyik munkalehetőséget is nézzük, fontos, hogy egyeztessük a munkaidőt, az elvárt feladatokat. Hiszen, aki mondjuk családos emberként, egy kicsi és egy még kisebb gyermek mellől jár dolgozni, annak mindenképp fontos, hogy az esti órákat otthon töltse.

Mivel a buszsofőri állások kínálata meglehetősen széles és színes, ezért egészen biztosan mindenki talál kedvére való pozíciót, akár a Sofőr állás oldalán is.

Ne feledkezzünk meg a GKI vizsgáról sem!

Bár a cikkünk elején a követelményeknél a jogosítványt tüntettük fel, hasonlóan fontos a GKI vizsga is. Ennek megléte nélkül ugyanis nem vezethetünk buszt.

Bár egyszerűnek tűnik a feladat, semmiképp sem az, ám akit vonzanak a nagy járművek és a változatosság, annak mindenképpen tanácsos ebben a munkakörben kipróbálnia magát! Érdemes tehát szétnézni a fent említett álláshirdető portálon, ami kifejezetten sofőröknek szól, és csemegézni a különféle munkák között!

(Szponzorált tartalom)