keresés menü

Szamurájkard, ami igazi hódító a piacon

Néhány vágóeszköz kiemelkedik társai közül, pont úgy, mint a szamurájkard is. Ez egy külön kategóriát képez a piacon, amelynek párja nincsen. Sokan még csak nem is tudják, mekkora öröm egy különleges és ritka szamurájkard büszke birtokosának lenni. 

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogy mit látnak benne a gyűjtők, és hogy milyen régóta élnek a köztudatban, akkor tarts most velem egy rövid cikk erejéig!

A szamurájkard legendája

Ha a szamurájkard történetére vagyunk kíváncsiak, akkor vissza kell utaznunk az időben egészen a középkori Japánig. A szamuráj kultúra az 1100-as az és 1800-as évek között virágzott, s valójában a kard csupán egy apró töredéke ennek a világnak. A szamuráj, mint nagyrabecsült katona, nemcsak harcos, de egyben művész is volt. A szamurájkard pedig a harcostárs szerepét töltötte be, sokszor egy életen át. Éles pengéjének csillogása semmilyen más fegyveréhez nem volt hasonlítható. 

A japán eszközvilág azonban ennél jóval összetettebb, s a különféle darabokhoz különböző funkciókat is társíthatunk. 

Legenda született – Hattori Hanzo 

Ki volt Hattori Hanzo? A legendák legendája! A harcosok harcosa! A szamurájok szamurája! A ninják ninjája! Ő bizony a lopakodás művésze volt. A Tokugawa klánt szolgálta a Sengoku-korszakban, akinek még az életét is megmentette. Nemes tettének hála, a férfi az egyesült Japán uralkodójává válhatott.

Bizony hőstettei révén kiérdemelte a tiszteletet, s még egy szamurájkardot is elneveztek róla. Nem is hinnéd, de néhány kardot még dedikált is. Ő volt a középkori Japán harcos rock sztárja! Ha már te is szemezgettél a szamuráj kultúrával és szívesen elmerülnél benne, akkor a Kések Ollók Webáruház szamurájkardjait mindenképpen látnod kell!

Szamurájkardot a Bökertől

A Böker egészen a 18. század óta forgalmazza vágóeszközeit, és Amerikában, Kínában, Németországban, illetve Argentínában is megfordulnak a termékei. Neve biztosan felmerül a szamurájkardok kapcsán. A brand ugyanis olyan egyedi szamurájkard szetteket is forgalmaz, amelyek minden gyűjtő szívét elrabolják majd. 

A kardok pengéje szénacélból lett kovácsolva, a hagyományos kialakítású markolat pedig csak még különlegesebbé teszi ezeket a darabokat. A dekoratív vágóélek a tökéletességet hangsúlyozzák. Egy ilyen szettben megtalálható a tantó hegyű kard, a wakizashi és a katana. Ráadásul a fából készült tartó sem maradhat ki a kellékek közül.

Szamurájkard dilemma – “Vegyek vagy ne vegyek?”

Nincsenek szabályok azzal kapcsolatban, hogy kik vásárolhatnak szamurájkardot és kik nem. Azok, akik gyűjtik a különféle kardokat, bátran beszerezhetnek egy csillogó szamurájkardot is. Kirakhatod a lakásodban, de az olyan tematikus középkori stílusú szállodákban, éttermekben és épületekben is jól mutat, ahol sok más hasonló tárgy is megtalálható. 

(Szponzorált tartalom)