keresés menü

Szállítsa biztonságosan kerékpárját!

Van úgy, hogy egy távolabbi helyszínére vagy a nyaralásra vinné magával az ember a bringát, de az odajutást inkább nem két keréken tenné meg. Az autóval történő utazás ilyenkor nemcsak kényelmes, hanem hasznos is, hiszen számos megoldás közül lehet választani, amik a bicaj biztonságos szállítását teszik lehetővé. Mutatjuk, hogy melyik szállítóeszközt kinek ajánljuk. 

A KRESZ szabályai szerint

A rendszámtáblának látszódnia kell! Ez főleg a vonóhorgos kiviteleknél lehet érdekes, hogy vagy át kell szerelni a rendszámtáblát a trailerre, vagy kiegészítő rendszámtáblát kell igényelni az okmányirodából. 

Figyelni kell a bringák elhelyezésére is, mert a különböző megoldásoknál másképp alakulnak a túlnyúlására vonatkozó szabályok. A visszapillantó tükrök vagy a hátsó szélvédő szabad kilátást kell, hogy biztosítson hátrafelé. A fényjelző berendezések is láthatók kell, hogy maradjanak. Szerezze be a kerékpárszállítót a Kerékpárwebshop.eu kínálatából, hogy biztonságosan induljon a nyaralás!

Drótszamár a tetőn

Az autó tetején történő szállítás régi, ugyanakkor bevált módszer, ami olcsó és egyszerű is. Mármint maga a berendezés működése, hiszen arra azért számítani kell, hogy elég macerás a járgányok fel- és lepakolása. Ráadásul vigyázni kell a magasságot korlátozó helyeknél, hogy valóban elfér-e alatta a gépkocsi a szállítmánnyal együtt. 

Emeletes kompoknál, mélygarázsnál, alacsonyabb felüljáróknál lehet ebből probléma. Mivel a tetőre helyezett bicajok növelik a légellenállást, így garantáltan lassabb lesz a haladás, és az autó fogyasztása is megnő. 

Rakodás a hátsó ajtóra

A másik nagyon közkedvelt módszer a hátsó ajtóra szerelhető szállító használata. Igaz, hogy sokan szeretik, de sajnos nem minden autóval kompatibilis, úgyhogy ezt mindenképp ellenőrizni kell! Akár három bringát is lehet így utaztatni, viszont előfordulhat, hogy a női vázakhoz plusz vázadaptert is be kell szerezni. 

Viszonylag költséghatékony megoldás, ami nem befolyásolja a gépjármű sebességét. Hátrányként róható fel ebben az esetben, hogy szinte biztosan kiegészítővilágítást kell biztosítani, és akármilyen szorosan rögzítjük a drótszamarakat, előbb vagy utóbb a fényezés sérülni fog. Úgy érdemes a többi holmit elhelyezni az autóban, hogyha ilyen típusú szállítóeszközt szerelünk fel, akkor nem fogjuk tudni kinyitni a csomagtartót.

Vonóhorog

Aki profi módon szeretné értékes járgányát a célhelyszínre eljuttatni, és erre viszonylag gyakran szüksége is van, annak érdemes egy sínes, vonóhorgos szállítóra beruháznia. Bár ezek a modellek képviselik árban a csúcskategóriát, ezzel a megoldással sem a kerékpárnak, sem az autónak nem esik baja még sűrű használat esetén sem. 

Három vagy négy canga elfér a traileren kényelmesen, nincs gond a női vázzal sem, nem kell semmilyen kiegészítő, és rendelkezik saját világítással, rendszámmal is.

(Szponzorált tartalom)