keresés menü

Polclétra – a kereskedelmi egységek időmegtakarító eszköze

Egy optimálisan kiválasztott, korszerű és megbízható polclétra professzionális körülmények között nem kevés értékes munkaórát segíthet megspórolni hosszabb távon. A cikkben azt is részletesen meg fogjuk mutatni, hogy ez a vágyott állapot miként teljesülhet.

Miként valósulhat meg az, hogy egy létra spórolja nekünk a legtöbb értékes munkaidőt?

Kereskedelmi egységeknél érdekes lenne összeszámolni azt az időmennyiséget, amit egy-egy dolgozó létrára fellépve és létrán állva eltölt napi viszonylatban. Nagyvonalakban elmondható, hogy meglepően magas számbeli értéket kapnánk eredményül.

Ennek fényében tehát egyáltalán nem mindegy, hogy a létrán végzett feladatokat mennyire hatékonyan sikerül ellátni. Vagyis a boltok polcain keresett árucikkeket értelemszerűen fontos volna minél gyorsabban, ugyanakkor biztonságos körülmények között megtalálni.

Pontosan ezen kritériumok maradéktalan teljesítésében nyújt hathatós segítséget egy modern polclétra, nem kevés értékes munkaidőt megtakarítva így.

Egy korszerű polclétra az időmegtakarításon túl a biztonságos munkát is segítheti

Tegyük fel, hogy az üzletünkbe betérő vásárlók kiszolgálásához egy-egy magasabb polcon megtalálható árucikket is le kell venni. Olyan magasságban, amit már csak létra segítségével tudunk megtenni. Képzeljük el, hogy ezt a műveletet napi viszonylatban tucatnyi alkalommal kell elvégezni.

Ha a feladathoz ingatag, kevésbé biztonságos szerkezetet használunk, azzal előbb vagy utóbb borítékolható lesz a baleset bekövetkezése. Ezt pedig értelemszerűen nem szeretnénk sem magunknak, sem pedig egyetlen munkatársunknak.

Úgyhogy a proaktív megelőzés érdekében kimondottan indokolt lehet polclétrát alkalmazni. Ennek köszönhetően ugyanis a munkaórák megtakarításán túl a testi épség védelmére irányuló erőfeszítések is maradéktalanul teljesülhetnek.

Leginkább ezeken a helyeken érvényesülhet a korszerű polclétrák hozzáadott értéke

Beszéltünk eddig a polclétrák hasznosságáról, viszont a leginkább praktikus és jellemző felhasználási területeikre mostanáig nem tértünk ki. Holott egyáltalán nem mellékes szempont tisztában lenni vele, hol is vehetjük hasznát egy korszerű polclétrának.

Ennek kapcsán mindenképp a kereskedelem ágazata az, amit ki kell emelnünk. Konkrétabban fogalmazva a kisebb és nagyobb élelmiszerboltok, az egyéb árucikkek forgalmazásával foglalkozó üzletek, illetve nagyobb áruházláncok egységeiben egytől egyig kiváló szolgálatot tehet egy modern polclétra jelenléte.

Mindezek mellett a logisztikai telephelyek, vagy akár a könyvtárak, vagy bármilyen más üzlethelyiségek kapcsán is ki lehet emelni a polclétrák alkalmazásával együtt járó előnyöket. Ezeken a helyeken ugyanis maradéktalanul érvényesülni tud a munkaidő megtakarításának a lehetősége, mégpedig a biztonsági követelmények teljesülése mellett.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥