keresés menü

Pénztárcabarát esküvői megoldások: vajon megéri?

Nincs egyetértés abban, hogy egy esküvőszervező cég vagy a saját megoldások választása lenne-e költséghatékonyabb a nagy nap megszervezése kapcsán. Ha esküvőszervező mellett döntünk, biztos, hogy kevesebb dolgunk lesz.

Az Esküvőpalota például széles, minőségi szolgáltatások sorával várja a házasodni vágyókat. A dekoráció, a zene, a táncoktatás vagy éppen a tökéletes haj és smink kapcsán is kapunk ígéretes csomagajánlatokat.

Természetesen – főként a DIY szemlélet terjedésével – sokan megpróbálnak számos feladatot maguk megoldani. Sokan éppen egy profi sminkes felfogadásán próbálnak spórolni.

A smink elhagyása

Ha természetközeli hangulatú, letisztult esküvőt tervezel, még az is belefér, ha menyasszonyként nem sminkeled ki magad! Persze megvan a veszélye, hogy a nagy nap előtti készületek miatt fáradt lesz az arcod, karikás a szemed, esetleg az idegeskedéstől kijönnek a pattanások. Az rajtad áll, hogy megéri-e a rizikót. 

Készítsd el Te a saját sminkedet!

Ha egyébként is rendszeresen sminkeled magad, akkor már nagyon jól tudod, mi áll igazán jól neked. Nem mellesleg ismered a sminkkészleted és hogy az adott szemceruza vagy rúzs hogyan reagál a melegre vagy a könnycseppekre. Ha nem szoktál sminkelni, akkor kicsit nehezebb a helyzet. Ebben az esetben érdemes az esküvő előtt kísérletezni, nehogy a nagy napot egy elrontott smink tegye tönkre! A nyári melegben érdemes olyan festékeket használni, melyek vízállóak. 

Kérj segítséget baráti körödből!

Mindenkinek akad egy olyan barátnője, aki a divatmagazinok és szépítkező műsorok állandó követője, aki ismeri az aktuális trendeket és hatalmas sminkkészlettel rendelkezik. Akkor van csak igazán szerencséd, ha rá tudod venni, hogy készítse el számodra az esküvői sminket. Persze ebben az esetben is jelen van a rizikó, hiszen lehet, hogy a Te bőrárnyalatodhoz és szemszínedhez nem megfelelő a barátnő sminkkészlete.

Válj profi sminkessé!

Ha van hozzá affinitásod, az esküvő előtt még elvégezhetsz egy sminkes tanfolyamot. Persze érdemes jól kiszámolni a lépést, mert nagy valószínűséggel csak az utolsó órákon gyakorolhatod majd az esküvői sminket. Mindazonáltal addig is számos mesterfogást elsajátíthatsz. Azzal mindenképp érdemes azonban számolnod, hogy egy ilyen tanfolyam igen költséges mulatság. A több százezres tanfolyamdíj mellett pedig szükséges a sminkkészlet megvásárlása is, mely szintén 50-60 ezer forintba is kerülhet.

Jó dolog, ha ismerjük és alkalmazzuk a pénztárcabarát megoldásokat, azonban mindig érdemes átgondolni, hogy valóban megéri-e. Egy profi sminkes felfogadása költségekkel jár. Ennek ellenére biztosítékot kapunk rá, hogy sminkünk kibírja a hajnalig tartó mulatozást és az örömkönnyeket. Másrészről nem kell költséges sminkkészletet beszerezni és attól sem kell tartanunk, hogy a fotókon karikás szemmel vagy pattanásos arccal jelenünk meg.

(Szponzorált tartalom)