keresés menü

Pár hasznos tipp, és már kész is a hosszan tartó smink

Akivel előfordult már az, hogy reggel istennőként távozott a házból, és este a leolvadó smink miatt úgy tért haza, mintha átment volna rajta az úthenger, de legalább mintha egy boszibuliból jött volna, az egészen biztosan vágyik a hosszan tartó és lemosással eltávolítható sminkre. 

Hölgyeim, van ilyen, és nem kell semmi különös dologra gondolni, csak pár hasznos sminktanácsot kell ehhez betartani.

Hogyan kezdjek hozzá, hogy hosszan megőrizzem a sminkem állapotát?

Lehet, hogy sokaknak a napi rutin része, de nagyon fontos, hogy a tartósnak szánt sminkelés előtt az elhalt hámsejtek eltávolításával és a hidratálással készítsük fel bőrünket a dekorkozmetikumok felvitelére. Ez azért is fontos, mert az elhalt hámsejtek megakadályoznák a smink megtapadását az arcfelületen, eltávolításukkal azonban nem csak frissebbé válik a bőr, de a fennmaradásának hosszát is növelhetjük. A bőr hidratálásával pedig elősegítjük a sminkhez szükséges tiszta és sima arcfelületet.

Minden smink alapja az alapozó. Funkciója szerint nagyon fontos, mert az arc hidratálását követően megadja azt a homogén felületet az arcon, amelyre a további dekorkozmetikai termékek a legtartósabban felvihetők. Tehát, ha a szemhéjak alapozása is megtörténik, akkor nagyobb eséllyel tart tovább az arra felvitt szemhéjfesték is. Hasznos lehet még a további festék előtt a korrektor használata is. 

Fontos, hogy milyen dekorkozmetikumokat választunk!

Lényeges, hogy az alapozók közül a számunkra leginkább megfelelő típust válasszuk, és ha lehet, egyéb szempontokra is figyeljünk oda, mert például egy erősen olajos alapozó lecsúszik az arcról. Lehet matt alapozót is választani, mivel ezek általában hosszabb ideig tartanak. Az is jó ötlet, ha a választás során direkt azt a terméket választjuk, amelyen fel van tüntetve, hogy hosszú órákon keresztül kitart, vagyis kifejezetten tartós. A NapiBio.hu-nál számos minőségi dekorkozmetikum érhető el, érdemes körülnézni a kínálatban.

Az alapozó kiegészítőjeként mindenképpen használjunk púdert, mivel ez szintén a tartós smink kulcsfontosságú része: megakadályozza a festékek megfolyását, illetve hozzájárul a szép és homogén arc összhatásához.

Vannak esetek, amikor a vízálló termékek használata a legjobb trükk a tartósság eléréséhez. Nagyszerű a forró napokon, vagy amikor a bőr jobban izzad. A vízálló termékeket úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a víznek, így természetesen egész nap tartanak – legyen szó akár a szempillaspirálról vagy a szemceruzáról, egyik sem fog elmosódni.

A smink esetében is igaz, hogy a kevesebb néha több. Ha a sminket kevesebb rétegben visszük fel, akkor tovább fog tartani, illetve sokkal inkább természetesebb lesz az ember megjelenése is. A rúzsok, ajakápolók esetében azonban pont ellenkezőleg – ha több rétegben visszük fel, akkor jóval tartósabban fent marad az ajkakon.

A megfelelő praktikák betartása mellet arra is kifejezetten figyelni kell, hogy ha kész a szép smink, lehet bármennyire tartós, ha mi nem figyelünk kellőképpen oda, könnyen elkenhetjük, így nagyon fontos, hogy amíg tartania kell, vigyázzunk rá.

(Szponzorált tartalom)