keresés menü

Nyerj több szabadidőt mosogatógép használatával

Tudtad, hogy a mosogatógép használatával évente több mint 200 órányi időt takaríthatsz meg? Így az év minden napján legalább fél órával több időt fordíthatsz magadra és a családodra. Az időigényes házimunkák felgyorsítására vagy kiváltására használj konyhagépeket, a mosogatást cseréld le egy meghitt beszélgetésre.

Számtalan típusú és tudású mosogatógép közül választhatunk az áruházak kínálatában, így az elhatározást követő döntés nem egyszerű feladat. Adunk néhány tippet, hogy a számodra legideálisabb modellt kiválaszthasd.

Időtakarékos megoldások

A mosogatógépek ma már energiatakarékos módon képesek működni amellett, hogy a vízhasználattal spórolnak, még az áramfelhasználásuk is kedvező. De nemcsak a mosogatást tudjuk gyorsítani egy elektromos berendezéssel, hanem egyéb munkafolyamatokat is. 

A különböző konyhagépek, melyek a mömax kínálatában is megtalálhatóak, igazán változatosak és nagyban megkönnyítik a háziasszonyok dolgát. A modern indukciós főzőlapok, beépíthető konyhagépek emellett esztétikussá varázsolják konyhánkat.

A mosogatógépekről

Az ideális mosogatógép kiválasztása előtt el kell döntenünk, hogy mekkora kapacitással rendelkező modellek között keresgéljünk. Általánosságban elmondható, hogy a mosogatógépek többsége sztenderd méretű, így könnyen elhelyezhető a már meglévő konyhabútorba vagy egyszerű az új konyha tervezhetősége is. 

A kapacitásbeli különbségek a mosogatógépbe helyezhető edénymennyiségből jól láthatóak. A 9-10-12-14 terítékes változatok eltérő mennyiségű edény befogadására képesek. A kisebb kapacitású modellek általában keskenyebb kivitelűek, így kisebb helyiségekben is kényelmesen elhelyezhetőek.

Lehetőség szerint olyan modellt válasszunk, melynek belső elrendezése változtatható. A kivehető tányér- és evőeszköztartók praktikusak akkor, ha sokszor mosogatunk nagyobb méretű főzőedényeket is a gépben. 

Beépíthető vagy szabadon álló?

Figyelnünk kell a mosogatógép kiválasztásakor arra, hogy beépíthető vagy szabadon álló használatra tervezték-e. A beépítésre kerülő modellek többségének nincs oldalsó borítása, így könnyedén beférnek a már beépített bútorokba vagy az átlagos szekrények bármelyikébe. A szabadon álló változatok előnye, hogy egyszerűbben áthelyezhetőek, és az esetleges szerelésük is könnyebben megoldható.

Sokan úgy gondolják, hogy a mosogatógép használata több energiaigénnyel jár, mintha maguk mosnák kézzel az edényeket. Ez azonban téves elképzelés, hiszen szinte valamennyi mosogatógép kevesebb vizet használ fel, mint mi a kézi mosogatásnál. 

A tisztítás hatékonysága is jóval magasabb, mintha mi távolítanánk el a szennyeződéseket az edényekről, hiszen a gépekben lévő mosókarok és speciális mosási zónák kihasználásával tökéletesen tiszták lesznek edényeink. A különböző mosogatógép tabletták, mosószerek pedig gondoskodnak a száradás utáni csillogásról.

(Szponzorált tartalom)