keresés menü

Névjegykártyák és promó anyagok nyomtatása

Azonnal szükség lenne promóciós anyagra, de már semmit sem ér nyitva? Nem lehetetlen, otthona, irodája kényelméből is megoldja a problémát. Elegendő lehet hozzá egy hétköznapi nyomtató is. Most megtudhatja, hogyan készíthet saját kezűleg olyan reklámanyagokat, névjegykártyákat, amikre büszke lehet.

Az első benyomás

A mai világban az első benyomást már nem is feltétlenül személyesen tesszük. Van, hogy promóciós anyagunk, portfóliónk megelőz minket. Az első benyomás jelentősége ettől még nem kisebb. Az efféle anyagokat otthonában is könnyedén elkészítheti. A reklámanyagok készítését több szakaszra oszthatjuk. 

Először a megfelelő formátum elkészítése és a grafika megtervezése. Ezt követi a papír kiválasztása, majd a nyomtatási feladat beállítása. Semmiképp se sajnálja az időt a tesztnyomtatásra sem! Amennyiben az jónak bizonyul, jöhet az éles nyomtatás. Ehhez pedig elengedhetetlen a minőségi toner is. A TonerPartners.hu széles kínálatában válogatva biztosan megtalálja az önnek megfelelőt.

A grafikai tervezés

A profi promóciós anyag nem létezhet minőségi grafikai tervezés nélkül. Ehhez elegendőek lehetnek a jól ismert Office programokban található sablonok is. Használhatja a szintén sokak által kedvelt Canva programot is. Bármelyik mellett is dönt, számos olyan grafikai elemet talál bennük, amiket tetszés szerint alkalmazhat saját terve elkészítéséhez. 

Ügyeljen a helyes formátum kiválasztására. Névjegykártyák esetében a szabvány az EURO, azaz a 85 x 54 milliméteres méret. Szórólaphoz A6-tól A3-as méretig válogathat. Ne feledkezzen meg a helyes felbontás használatáról. Ez egy A4-es papír esetében, ami 210 x 297 milliméter méretű azt jelenti, hogy a grafikai tervnek legalább ugyanekkora méretben kell elkészülnie. Ennél kisebb felbontással a végeredmény minősége nem lesz éles, minőségi. 

Szegély nélküli nyomtató hiányában figyeljen, hogy a grafika ne lógjon a margó részre, azaz legalább 3-5 millimétert hagyjon a szélektől.

A papír kiválasztása

A promóciós anyagokhoz nem megfelelő a jól ismert, sima irodai, 80 g/m2 papír, mert azokhoz túl puha és könnyen gyűrődik. A bizalomgerjesztő szórólapokhoz válasszon legalább 160 g/m2 súlyú papírt, névjegykártyákhoz 200-300 g/m2 súlyút. Gondoljon a kezelt felület milyenségére is. A bevont papír matt, drága hatást kölcsönöz, névjegykártyákhoz tökéletes. 

Szórólapokhoz, brosúrákhoz használhat fényes papírt. Ellenőrizze le, hogy nyomtatója kompatibilis-e a fenti súlyú és felületkezelésű papírokkal.

Nyomtatási feladat, teszt és éles nyomtatás

Mindig végezzen teszt nyomtatást, mielőtt nagy mennyiségnek állna neki. Nyomtatáshoz válasszon legalább 600 DPI felbontást. Ügyeljen a színek megfelelő megjelenítésére is. A nyomtatók CMYK színmódot használnak, ellentétben a monitorok RGB módjával. Ennek köszönhetően néhány színnél előfordulhat, hogy másképp jelenik meg nyomtatás során, mint a kijelzőn. Ha kétoldalas anyagot nyomtat, ne feledkezzen meg beállítani a kétoldalas nyomtatást. 

A nyomtatáshoz használjon tintasugaras nyomtatót, mert az grafikai anyagok esetében sokkal jobb minőségű képek előállítására képes, mint lézersugaras társai.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥