keresés menü

Néptáncos cipő, a legfontosabb kiegészítő

Akár profi, akár amatőr szinten képezi az ember életét a néptánc, a legfontosabb kiegészítő kell, hogy legyen egy feltétlenül kényelmes, megfelelő néptáncos cipő.

Már gyermekkortól kezdődően kiemelt figyelmet kap ez a mozgásforma és vele együtt a viselet mind a nők, mind a férfiak számára.

Gyermekkorban dől el, kiből lesz néptáncos

A néptánc a hagyományőrzés egy olyan formája, amelyet már kisgyermekkorban érdemes és ajánlott megismerni. Megszerettetni ezt a mozgásformát a gyerekekkel az általános iskolák többsége célként tűzi ki maga elé, ezzel pedig egy újabb sportolási lehetőséget is biztosít a gyerekek számára.

Ha az iskola nem is, különböző mozgásstúdiók, hagyományőrző csoportok lehetőséget kínálnak a szülőknek, hogy a gyermekük a néptáncoktatását szabadidőben elsajátíthassák, élvezhessék, és az alaptudást legalább megszerezzék. Ezzel nem csak az ismeretek szélesítését valósítják meg, hanem az utánpótlásról is gondoskodnak.

A néptáncos csoportok többsége ezért hosszú-hosszú évek alatt és rengeteg gyakorlás mellett sajátítja el a magyar örökség, a magyar néptáncok lépéseit, koreográfiáit, mindemellett pedig szívüknek kedvessé válva, felnőttként büszkén mutatják meg ezen értékeket bármilyen eseményen.

Néptáncos cipő nőknek és férfiaknak

A néptáncos viselet legfontosabb része a megfelelő néptáncos cipő nőknek – az ikonikus pörgős szoknya mellett – és férfiaknak egyaránt. 

A néptáncos cipő a rendkívüli igénybevétel miatt feltétlenül gondosan kerüljön kiválasztásra! A méret legyen tökéletes, ezáltal a lábbeli kényelmes. Nem szerencsés, ha mozgás közben mozogni tud benne a láb, sérüléseket okozva. A néptáncos egyik legnagyobb becsben tartott kelléke, ezért az ápolásáról is gondoskodni kell. 

A néptáncosok viselhetnek cipőt, de csizmát is, valamint többféle kialakítású, típusú lehet, így például csatos vagy fűzős. A néptáncos cipők a Hagyományőrző Bolt webshopján keresztül méret szerint rendelhetők, ahogy a néptáncos viselet egyéb ruháinak és kiegészítőinek kínálata is elérhető.

Karaktercipő néptánchoz

Ahhoz, hogy a néptáncosok felhőtlenül és biztonságosan táncolhassanak, egy kompromisszumok nélküli kényelmes, rugalmas felső anyagból készült bőrcipő szükséges. A színpadi táncokhoz, így a néptánchoz is a karaktercipő egy nélkülözhetetlen társ.

A karaktercipő lényege, hogy ruganyos, illetve a talpa sokkal vékonyabb, mint egy átlagos utcai cipőé – kerülve a gumitalpat -, szintén bőr anyagból. Hihetetlenül fontos a kényelem, így a választott cipő valóban simuljon a lábra, nem szeretné senki, hogy tánc közben leessen, megnyomja vagy felsértse a bőrt, amelyet egy nem megfelelő méret könnyen előidézhet.

A néptáncos karaktercipő – és a hagyományos magyar csizma is – fekete színű, és igen nagy igénybevételnek van kitéve, ha rendszeresen profi szinten használják, ezért még fontosabbá válik az ápolása kívül-belül. 

(Szponzorált tartalom)