keresés menü

Nem álom többé! Ránctalan bőr 50 felett is!

Napjainkban minden a fiatalságról szól, így bár természetes, mindenkit egyaránt érintő folyamatról van szó, de az öregedés jelei mégis rejtegetnivalók, és a szépségipar mindent meg is tesz, hogy olyan készítményeket dobjon piacra, amelyek ránctalan bőrt eredményeznek. 

Az örök fiatalság titkának megszerzése régi vágya az embernek, a szépségápolás is ennek köszönhetően van jelen az életünkben már az ókor óta. Számtalan szertől várjuk a csodát, és a kozmetikai ipar újabb és újabb hatóanyagokat fedez fel és dob piacra ennek érdekében. Létezik olyan csodaszer, amely megállítja az idő kerekét és eltünteti a ráncokat, vagy a megoldást másban kell keresnünk?

Mit tehetsz a fiatalság megőrzéséért?

Amikor egy idősebb, de gyönyörű bőrrel rendelkező nőt látunk, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy plasztikai műtétek révén érte el, pedig az igazság sokszor többek között a bőrápolásban keresendő. A MediNatural ránctalanító krémjeivel Te is győzelmet arathatsz a ráncok elleni harcban!

Azt pedig tudjuk, hogy a bőr állapotát nagyban meghatározza az életmódunk, a táplálkozásunk, az egészségi állapotunk, de a szellemi, testi és lelki egészségünk is. És nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy csak tudatos bőrápolással érhetünk el eredményeket, és hogy a ránctalanság érdekében már a húszas éveink közepétől tenni kell, amikor még semmi jele annak, hogy egyszer mi is megöregszünk. 

A kozmetikustól az arcápolókig

Szerencsés eset, ha legszebb éveinkben megtaláljuk azt a kozmetikust, akire rábízhatjuk magunkat, aki az adottságaink ismeretében a legjobbat nyújtja a bőrünknek, tisztítja, táplálja, masszírozza. És jó, ha ő választja ki a bőrtípusunknak, állapotunknak legmegfelelőbb kozmetikumokat, valamint ő mutatja meg személyre szabottan a legjobb hatóanyagokat, illetve tanácsokat ad a bőrápolásra vonatkozóan. 

Persze kozmetikus nélkül is megtalálhatjuk bőrünk számára a legjobb kozmetikumokat, azonban ez sokkal több kísérletezéssel jár, és nem árt némi érdeklődés, hogy képben legyünk a legújabb hatóanyagokkal és a lehetőségeinkkel. 

Jobb későn, mint soha! Mikor kezdjük a ránctalanítást?

A bőr kb. 80%-át alkotó, annak rugalmasságáért, feszességéért felelős kollagének termelése 25 éves korunktól fokozatosan csökken, 50-es éveinkre már csak feleannyit termel. De az életmódunk is befolyásolja, érdemes alacsony szinten tartani a finomított cukrokat, szénhidrátokat, az alkoholfogyasztást, kerülni a dohányzást, továbbá sokat aludni és keveset stresszelni. És ami nagyon lényeges, kerülni a túlzott napozást. Ez egyben azt is jelenti, hogy még az utcára sem szabad lépni fényvédelem nélkül. 

A bőrápolásban is a tudatosság vezéreljen. Érdemes a káros vegyi anyagokat nem tartalmazó, természetes összetevőjű készítményeket választani a bőrtípusunknak és bőrproblémáinknak megfelelően, és az életkor előrehaladtával anti-aging kozmetikumokat beépíteni a napi rutinba. A niacinamide, a retinol, az aktív C-vitamin, a Q10 hatékony ránctalanító összetevők. Mindezek mellett persze ne feledd, hogy a szépség belülről fakad, úgyhogy élj egészségesen!

(Szponzorált tartalom)