keresés menü

Négy tipp, amire megéri odafigyelni ékszervásárlásnál

Az ékek önmagukban sugárzóak, ragyogóak és szépek. Igen. De ez még nem jelenti azt, hogy minden mindenkinek minden helyzetben tökéletes választás. Ennél jóval árnyaltabb a kép. De ha az alábbi tippek a gyakorlatban megvalósulnak, akkor az ellenállhatatlanul ékes siker borítékolható.

1. A kevesebb néha több!

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy elragadja őket az ékszerek világa, és hirtelen ezernyi variációt szeretnének beszerezni, és ami nagyobb baj, egyúttal hordani is. Igazság szerint nagyon ritka esetben fordul az elő, hogy a számtalan ék együtt jól mutatna. Nyilvánvalóan itt most nem a komplett szettekre utalunk, lévén azokat úgy alkották meg az ékkészítő mesterek, hogy minden tekintetben passzoljanak egymással. De elég csak végignézni a Swarovski kínálatát, és nyomban helyére kerülhet ez a tipp. Annyira sugárzóak és szemeket gyönyörködtetőek az egyes modellek, hogy egy darabig ugyan halmozhatóak az élvezetek, de egy idő után a túl sok zavaróvá válik, s pont a lényeg veszik el: a kifinomult szépség.

Ezért megéri húzni egy határt. Például nyakláncból egy elég, nem kell egyszerre hármat felölteni. Természetesen, ahogy azt már említettük, a kollekciók együtt sugárzó végeredményt alkotnak, így a nyakék mellé társulhat karlánc, fülbevaló és gyűrű mindenféle probléma nélkül. De egy típusból általában ténylegesen elegendő egy darab. A ragyogó siker garantálható.

A visszafogottság, mértékletesség elve akkor is érvényesíthető, amikor a színeiben, stílusában eltérő modellek házasítása a cél. Ez nem lehetetlen feladat, korántsem, ellenben azt ildomos szem előtt tartani, hogy az extra kontrasztok általában nem mutatnak jól, vagy csak nagyon különleges, előre megtervezett helyzetekben. A gyártó palettájában mindenki ráakadhat arra a stílusvilágra, ami a személyes kedvencévé válhat, de az extravagancia és a letisztultság például nehezen hozható közös nevezőre.

2. A sportosság ékszerekben is megélhető

A másik előítélet, ami ékvásárlásnál viszonylag gyakran felbukkan, hogy az ékszerek eleganciát képviselnek innentől kezdve, azaz akik lazább életstílust testesítenek meg, a legjobb, ha lemondanak az ékviselés örömeiről. Tévedés! Íme a második tippünk: sportos outfit mellé is számtalan Swarovski modell választható, mégpedig nem is akármilyen végeredménnyel. Sőt mi több! Mivel jelenleg a fúziós hatás roppantul divatos, így nem egyszer a sportos megjelenést lágyíthatja egy kicsit elegánsabb ék hordása.

3. A fülbevaló kiválasztása előtt érdemes az arcforma adta előnyökről meggyőződni

A fülék kiszemelése nem okozhat nehézséget, viszont eltalálni, hogy melyik az a fazon, ami előnyös az egyéni arcszerkezet tekintetében kicsit komolyabb kihívás. De természetesen egyáltalán nem teljesíthetetlen. Megéri még a beruházás előtt felpróbálni hosszított és lekerekített modelleket is. Általánosságban úgy hangzik a jó tanács, hogy kerekded arcformához a nyújtott, hosszúkás arcszerkezethez pedig a kerekített variációk passzolnak, ám az egyéni adottságok felülírhatják az univerzális megfigyeléseket.

4. A gyöngy örök divat

A gyöngyök trendje halhatatlan, ezért az általuk képviselt vonzerő még az idő előre haladtával sem fakul meg.