keresés menü

Multifunkcionális szatén szalagok a dekoráció területén

Aki dekorációkkal foglalkozik, jól tudja, hogy egy-egy anyagot rengetegféleképpen fel lehet használni. Különösen igaz ez a szatén szalagokra, amelyek nemcsak arra alkalmasak, hogy dekoráljunk velük, hanem hasznos funkciókkal is bírnak.

Nélkülözhetetlen anyag a szakmában

Azok, akik dekorációkészítéssel, virágkötészettel foglalkoznak, hatalmas árumennyiséget kénytelenek felhalmozni annak érdekében, hogy mindig legyen miből dolgozni. A száraz virágok tengere, a selyempapírok rengetege csupán két tétel a töménytelen mennyiségű és típusú termékek raktárkészlete között. Számtalan organza tekercs, drót, gyöngy és csillám is szükségeltetik ahhoz, hogy mindig az évszakhoz és az alkalomhoz illő dísz készüljön el. 

A dekorációs időszak csúcsa a karácsonyi szezon. Ebben az időszakban mindenki igyekszik ünneplőbe öltöztetni a lakását és különböző karácsonyi feliratos termékekkel ékesíteni a környezetét. A Valex Decor Kft karácsonyi szalag kínálata között számos alkalmi mintás és szöveges darab közül válogathatunk. 

A szatén szalagok sokszínűsége

A szalagokat nem csak egy-egy betűzött díszítőelemként érdemes használni. Összefoghatjuk velük a különböző elemeket és akár egy csokrot is. Mivel számtalan színben kaphatóak, megalapozhatjuk velük a dekoráció színvilágát.

Az akasztós díszek esetében a szalagokból különböző függesztőket készíthetünk, és nincs ez másként akkor sem, amikor karácsonyfadíszekről beszélünk. Ha egyetlen termékcsaládot kellene mondani a dekorációs szakmában, ami biztosan nélkülözhetetlen a szakemberek számára, akkor azok a szalagok lennének. Mivel különböző szélességben elérhetőek, a 4-5 cm-es pántlikák már akár az önmagukból formált masniként is nagyon dekoratívak tudnak lenni, így ha nincs is millió alapanyag a raktárban, ezekből az anyagdarabokból biztosan össze tudunk hozni valamit.

Ha újonnan vágunk bele a virágkötészeti szakmába, akkor az első alapanyag beszerzésnél már gondoljunk arra, hogy ezekből is tegyünk néhány darabot a bevásárlókosárba.

Fontos az anyagválasztás

A vastagabb anyagból készült darabok az őszi asztal- és ajtódíszek kedvelt alkotóelemei. Gyakori a juta alapanyag használata ebben az időszakban, mivel kellően merev ahhoz, hogy akár különálló dekorációs elemként kerüljön a kompozícióba. A virágkötők körében a szárazvirágok is nagy népszerűségnek örvendenek a hűvösebb hónapokban, mivel az avar a lombhullató erdők színvilágát idézik. 

A szatén szalagoknak, organza szalagoknak inkább az esküvői szezonban van nagy szerepük. Mivel könnyű anyagból készülnek, kiváló kiegészítői a nyári dekornak. Szinte bármilyen színben kaphatóak, de a menyegzőre a leggyakrabban a nude árnyalatokat választják az arák. Nem hiányozhatnak a menyasszonyi csokorból sem, ma már gyakran csak a csokor markolatát dekorálják szalagokkal, korábban a virágok között is láthattunk néhányat. 

(Szponzorált tartalom)