keresés menü

Műkörömzselé kontra géllakk – így érdemes választani

A mai modern műköröm alapanyagok széles palettával kényeztetnek minket, s a hagyományos, két nap után lepattogzó körömlakkokkal sem kell többé bajlódni, ha nem szeretnénk. Ám a széles kínálat miatt olykor nem is olyan egyszerű annak eldöntése, hogy mit válasszunk. Ebben a cikkben a zseléket és a géllakkokat fogjuk összevenni, hogy megkönnyítsük számodra a döntést.

Az anyagok tulajdonságai meghatározóak

A Silcare – Műköröm Webáruház géllakk kínálatában szinte öröm elveszni, ráadásul ez az anyag gyakorlatilag bárki számára ideális választás lehet. Amennyiben valakinek szépek, nem töredezettek és jó alakúak a saját körmei, akkor egyértelműen tökéletesnek bizonyulnak. 

Ám abban az esetben is érdemes fontolóra venni az alkalmazásukat, ha gyenge, törékeny körömlemezekkel rendelkezünk. Ilyenkor ugyanis a géllakk segíti a körmöket abban, hogy megerősödjenek, és ne törjenek le. Nem lesz jó választás a géllakk azok számára, akik jelentős mértékű körömhosszabbítást szeretnének, illetve akkor sem ideális, ha nagyon rövidek a körmök.

Ilyenkor kerül képbe a zselés alapanyag, amely könnyen használható, s az egészen rövid vagy lerágott köröm is csodálatossá és hosszú körömmé varázsolható általa. Ha nem szeretnénk arra várni, míg a saját körmeink megnőnek, akkor egyértelműen a zselé mellett érdemes letenni a voksunkat. Akik éppen el szeretnék hagyni a körömrágás rossz szokását, szintén tegyenek egy próbát vele, így biztosan sikerülni fog.

Mit várhatunk a tartósság tekintetében?

Alapvetően géllakkot választva azt várhatjuk, hogy 2-3 héten keresztül lesznek szépek a körmeink. Természetesen nem elhanyagolható szempont e téren a lakk minősége, illetve a szakszerű alkalmazás sem, hiszen mindkettő eredményezheti azt, hogy megközelítőleg sem tartanak ki ennyi ideig a lakkjaink. Azonban ha nem sajnáljuk megvenni a legminőségibb készítményeket, akkor még tovább is nyújtható az élettartam. 

Bár sokan tekintenek alternatívaként a géllakkokra a zselék mellett, illetve helyett, ám az tévedés, hogy mindössze annyi a különbség, hogy a géllakkok kedvezőbb áron beszerezhetőek. A zselével épített körmök akár kétszer olyan sokáig bírják, mint amit a géllakkoktól várhatunk. Ez egyrészt hatalmas előny, hiszen 4-5 hetet követően is élvezhetjük a körmeinket, ugyanakkor ehhez kicsit előre kell gondolkodni, hiszen mind a hosszt, mind a választott mintát tekintve érdemes aszerint dönteni, hogy több mint egy hónap elteltével is élvezni tudjuk a körmeinket.

Mit érdemes még átgondolni?

Egy géllakkal készített köröm esetén abszolút természetes hatást kapunk, gyakorlatilag olyat, mint a hagyományos lakkok esetében, csak egy kicsit még ragyogóbb, fényesebb, szebb lesz a végeredmény. A zselék használatakor több réteg felvitelére van szükség, ami szakavatatlan kezeknél előfordulhat, hogy végül nem mutat jól. Egy hozzáértő műkörmös azonban ezzel a technikával is csodás manikűrt és körömdíszítést fog készíteni nekünk.

(Szponzorált tartalom)