keresés menü

Montenegrói túra azoknak, akik szeretik a sokszínűséget

Minden évben a nyaralás időpontját várjuk a legjobban az évben a karácsony mellett. Mindenkinek jólesik egy kis kikapcsolódás. Van, aki a kalandos utazásokat szereti és van, aki inkább a wellnessben pihenne. A sokszínű Montenegró túra kiváló program lehet bárki számára.

Szakadjunk ki a hétköznapokból

A mai dolgozói és vállalkozói társadalmat a kiégés veszélye fenyegeti. Az elmúlt időszak koronavírussal terhelt időszaka és a folyamatos információáramlás jócskán túlterhelte a népesség idegrendszerét. Sokan érezték magukat bizonytalanságban.

A tavasz beköszöntével azonban az embernek szervezni támad kedve. Az első napsugarak megjelenésével felidéződnek bennünk az elmúlt nyár emlékei, és kedvet kapunk egy újabb utazás szervezéséhez. Mindenképpen érdemes alaposan körüljárni a témát és kitűzni olyan úti célokat, amelyek várhatóan jó élményekkel gazdagítanak majd minket. Ne zárkózzunk el a szervezett túráktól sem, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy a felesleges köröket megspóroljuk magunknak. Nagyszerű érzés, amikor nem nekünk kell minden látnivalót kilistázni az adott helyszínre vonatkozóan.

A montenegrói túra csodái

A WanderWell által szervezett montenegrói túra közben számtalan hihetetlen élményben lehet részünk. Direkt járat szállít minket Budapestről Podgoricába, és rögtön az első napon megcsodálhatjuk a vadregényes Durmitor Nemzeti Parkot. A hegybe épített Ostrong kolostor igazán nagyszerű látványt nyújt, és nem mellesleg híres zarándokhely is egyben. Később meghódíthatjuk a Durmitor legmagasabb csúcsát, a Bobotov Kukot. Ezt követően megcsodálhatjuk a Fekete-tavat és gyönyörködhetünk a Durmitor Nemzeti Park fenyveseiben. 

Az igazán kalandvágyók raftingolhatnak a Tara folyón. Szemet gyönyörködtető látványt nyújt majd a Kotori-öböl és Kotor szűk utcái, templomai pedig igazán hangulatossá teszik a települést. Budva városába is ellátogatunk, Montenegró egyik legkedveltebb üdülőközpontjába. Aki kedvet kap a hajókázáshoz, Mamula-sziget környékére látogathat el egy fakultatív program keretében. Ezenkívül számos program és látnivaló várja az idelátogatókat.

Válasszunk szervezett túrát!

Ha tehetjük, mindenképpen érdemes irányított kirándulást választani, így biztosan nem maradunk le egyetlen látnivalóról, nevezetességről sem. A szervezett montenegrói túra remek gyógyír a kiégésre, hiszen nemcsak a környezetünk változik meg néhány napra, de olyan extrém élményekben is részünk lehet, mint a raftingolás. Egy mozgalmas utazás nemcsak a fizikai, de a szellemi egészségünkre is nagyon jó hatással van. Hazatéréskor az ember sokkal frissebbnek és koncentráltabbnak érzi magát a munkahelyén is. Nagyon fontos, hogy mindenki a saját habitusának megfelelő programokat válasszon. 

(Szponzorált tartalom)