keresés menü

Mivel árnyékoljuk a teraszt és a kerti medencét?

Hamarosan itt a nyár, és vele együtt a forróság is beköszönt, ideje tehát elgondolkodni azon, mivel oldjuk meg a teraszunk, kertünk, medencénk árnyékolását. Több változat is szóba jöhet, de elsősorban a napernyő és a napvitorla az, amellyel a legegyszerűbb dolgunk van.

A napernyők előnye a mobilitás

Amikor valaki azon gondolkodik, hogyan tudna árnyékot varázsolni a teraszára, ahová a nyári nagy melegben is kiülne falatozni, kávézni, annak a napernyő jut először eszébe. Érdemes azonnal cselekedni ez ügyben, hiszen heteken belül itt a forró évszak!

A Homelux lakberendezési webáruház napernyői között színben, méretben, típusban is sokfélét találunk, de napvitorlák is vannak a kínálatban. Minél előbb célszerű felkeresni tehát a honlapjukat és megrendelni az árnyékoláshoz való kiegészítőket, mert így felkészülten várhatjuk a kánikulát.

A napernyők egyik nagy előnye, hogy mobilisak, azaz hordozhatók, szinte bárhova elhelyezhetők a teraszon, de akár az udvaron is felállíthatjuk őket. Van, aki a medence partjára rak napernyőt, alá pedig egy kényelmes nyugágyat, mások a gyerekek homokozóját védik ily módon az esőtől és a tűző naptól.

Érdemes tudni, hogy a Homeluxnál kapható napernyők prémiumminőségű poliészterből készültek, vázuk tartós alumínium, ezért rendkívül strapabíróak. Az esővizet is távol tartják a fedett területtől.

A napernyők típusai

Mostanában kétféle napernyővel találkozhatunk: a hagyományos napernyőket mindenki ismeri, alakjuk az esernyőkéhez hasonló. Általában egy mechanikus kar segítségével nyithatók, csukhatók. Ebből is létezik azonban többféle modell, leginkább a szín és a méret lehet a döntő.

Talán újdonságként hathat sokaknak, hogy kaphatók ma már félkör alakú napernyők is, amelyek nagyon praktikusak a teraszon felállítva. Kis alapterülethez ideálisak, a fal mellé támasztva vannak a legjobb helyen.

Nagyobb területek védelmére a konzolos napernyőket javasoljuk. Ezeknél maga az árnyékoló a szerkezet oldalán helyezkedik el, így 100%-ban kihasználható az alattuk lévő hely – akár még grillezésre is!

A 8 bordával felszerelt színes napernyő a kert, a terasz ékessége lehet, hűs árnyékot biztosít a forró nyári napokon. Tisztítása, karbantartása is egyszerű.

A napvitorla egyre divatosabb

A napvitorla népszerűsége rohamosan növekszik, sokan ezt az árnyékolót választják a teraszra, de ugyanúgy elhelyezhető homokozó fölé is, sőt nagy méretű napvitorlával a medencét is árnyékolhatjuk.

A napvitorlákat többféleképpen is fel lehet szerelni, a lényeg, hogy feszesen álljanak. A megerősített poliészter anyagú termékek nem engedik át az esőt, viszont érdemes ezeket kissé ferdén felrakni, hogy a víz és a falevelek ne álljanak meg rajtuk. 

A Homeluxnál napvitorlákból is széles a választék, háromszög és négyszög alakú modellek is kaphatók többféle színben és méretben. A nyári hangulat megteremtéséhez érdemes több kisebb, árnyalatban eltérő napvitorlát kifeszíteni a teraszon. Amikor pedig vége a szezonnak, kis helyen is tárolhatjuk őket a következő felszerelésig.

(Szponzorált tartalom)