keresés menü

Mitől függ a konténerrendelés ára Budapesten és környékén?

A konténerrendelés egy tökéletes megoldás arra a helyzetre, amikor a felújítás, bontás, építkezés vagy lomtalanítás után rengeteg hulladék marad a “nyakunkon”, és muszáj azt elszállítani. Már több évtizede használják ezt a megoldást, mivel gyors, egyszerű és költséghatékony is egyben. Lássuk is a Pest vármegyei árakat.

Budapest és Pest vármegye árai

A konténeres sittszállítás rengeteg helyzetben nyújthat tökéletes megoldást a helyzetünkre, így egyáltalán nem meglepő az, hogy a főváros összes kerületében és a vármegyében is elérhető már a szolgáltatás. A költségekkel kapcsolatban egy valamit fontos megjegyezni: minden helyzet más. Teljesen más a volumen egy nagy beruházás, például társasházak építése során, mint egy magánember lomtalanításánál. Ezért is van az a bevett gyakorlat, hogy egyedi ajánlatokkal élnek a szállító cégek.

Minden igény és helyzet más, így az árakat is mindig ehhez kell igazítani. Eltérő költségekkel fogunk találkozni kerületenként, sőt, a vármegye egyes részeiben is. Ez teljesen érhető, hisz a megközelíthetőség, a közlekedés és a távolság is változó Budapesten belül, pláne a vármegyében. A megrendelés során mindig kérjünk pontos információkat, a kalkuláció eredményét az egyeztetés alatt minden esetben közlik velünk, így garantáltan nem fog minket meglepetés érni.

Figyeljünk oda, hogy mi kerül a konténerbe

Fontos már most a megrendelés előtt kiemelni, hogy nem lehet mindent a konténerbe rakni. Vannak bizony anyagok, azaz veszélyes anyagok, amelyeket egyáltalán nem lehet konténerben szállítani. Gondolunk itt az olajra, olajos rongyra és textilre, festékre, növényvédő szerekre, egyéb vegyi anyagokra, valamint azbesztre és azbeszt palára. 


A megrendelés során mindig kérjünk alapos tájékoztatást és mi is adjunk pontos leírást, ne a helyszínen érjen minket meglepetés.

A konténer rendelés egyszerűbb, mint gondolnánk

Általában négy adatra van szükség a konténer megrendeléséhez: a hulladék összetétele, a konténer mérete, a szállítás helye és ideje. Kezdjük a szeméttel: mindig pontosan le kell írnunk, hogy milyen hulladék vár elszállításra. Több olyan hulladék és veszélyes anyag is van, amit egyszerűen nem lehet konténerben szállítani, ilyen például az olajos textil, a festék, a növényvédő szer és a használt sütőolaj is. Ha megfelelően leírjuk, akkor elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

Ha már kellemetlenség: a konténer méreténél ajánlott egy-két köbméterrel nagyobbat kérni, mint amit elsőre tippelünk. Ne kerüljünk abba a helyzetbe, hogy nem fér be a hulladék a konténerbe, így a szállítóknak kétszer kell fordulni, ami a költségeket is a kétszeresére emelheti.

Végül adjuk meg a szállítás pontos helyét és idejét, utána már nincs más dolgunk, mint várni a konténer érkezését.

(Szponzorált tartalom)