keresés menü

Mit vásároljunk egy tanár számára ajándékba?

A tanároknak ballagáskor, esetleg pedagógusok napján, illetve iskolaváltáskor bizony illik valamit vinni, mint köszönőajándék. A legtöbb szülő azonban gondokba ütközik, hogy a gyerkőccel mivel lepjék meg az oktatót. Egy újabb virág nem biztos, hogy jó ötlet, az ajándékkártya pedig nem túl személyes.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár lehetőséget, ami jó választás lehet a következő alkalommal. Lássuk őket!

Mikor és miért illik ajándékot vásárolni egy tanárnak?

Mivel az osztályfőnökök és a többi tanár energiát és időt nem spórolva próbálja átadni a legtöbb tudást a gyermekek számára, így szinte semmi idejük nem marad arra, hogy magukkal foglalkozzanak. Ezt szeretné az ember néha egy kicsit meghálálni a számukra, akár egy ballagás, akár egy pedagógus nap alkalmával. Nincs jobb érzés, amikor átadunk nekik valamit, ők pedig meghatódva nézik és csodálkoznak, hogy beért a munkájuk gyümölcse, valaki hálás nekik azért, amit nap mint nap tesznek. 

Különösen hálás pillanat az, amikor a diákéveket követően a fiatalok megköszönik a sok törődést és segítséget, hiszen a tanárok nélkül senki nem tartana ott, ahol. Nem árt tehát néha egy kis időt szentelni annak, hogy megtaláljuk számukra a megfelelő meglepetést. Nem könnyű a döntés, azonban nem is lehetetlen. Nem biztos, hogy nagyban kell gondolkodni, hiszen egy apróság ugyanúgy örömmel tölti majd el őket. 

Egyedi tervezésű ajándékok

A Pamutlabor Pólónyomda tanár pólói például remek megoldások lehetnek, ha az ember egy kissé vicces, mégis megható meglepetést adna át. Ott van például a “Lógok a suliból”, esetleg a “Nyugi, ez csak tesi óra, nem Olimpia” felirattal ellátott darab, amiből utóbbi tökéletes választás például egy testnevelés tanár számára. 

Tulajdonképpen bármilyen oktatónak találhatunk megfelelő típust, hiszen lehet szó egy osztályfőnökről, egy kémia, egy biológia, esetleg egy fizika tanárról egyaránt, minden területen kaphatunk egyedi felsőket. 

Milyen lehetőségeink vannak még?

Ha tudjuk, mit szeret a megajándékozott, esetleg jobban ismerjük, akkor szóba jöhet például a színházjegy vagy bérlet. Ez egy nagyon elegáns és praktikus megoldás, aminek garantáltan örülni fog. Érdemes kettesével vásárolni, hiszen így nem kell egyedül mennie az előadásra. 

Matematika tanárnak keres apróságot? Akkor itt az ideje egyenletet készíteni, amibe jókívánságokat és meglepetéseket rejt el. Gondolkodhat olyanban is, ahol ebben a megoldásban helységnév, utalványkód vagy hasonlóak kapnak helyet. Ez egy kicsit időigényesebb választás, azonban rendkívül egyedi és jó fejtörő az oktató számára. 

Mindenképpen gondolkodjunk tehát olyanban, ami könnyedén megvalósítható, személyre szabható, ami nem kerül túl sokba, mégis örök emlék marad a tanár számára. Az egyedi nyomtatott felsők például tökéletes választások lehetnek bármilyen oktatónak. 

(Szponzorált tartalom)