keresés menü

Mit tehetünk a ráncok megjelenésének késleltetése érdekében?

A ráncok megjelenésében számos tényező szerepet játszhat, köztük leginkább a genetika, az öregedés természetes folyamata önmagában, az életmód és a napfény okozta károsodás. Említést érdemelnek az érzelmeink kifejezése kapcsán történő izom-összehúzódások, melyek következtében idővel megjelennek a mimikai ráncok. Jó hír azonban, hogy már egy 6-8 hetes kúrával elérhetünk egy fiatalosabb bőrállapotot is!

Hogyan előzhető meg a korai bőröregedés? 

A bőröregedés egy többtényezős folyamat, amely az életkorral egyre szembetűnőbb jeleket produkál. Idővel a bőrnek romlik a vízmegtartó képessége, a kötőszöveti réteg meglazul, emiatt mélyedések jönnek létre rajta. Az öregedő bőr lassabban is regenerálódik. Együttesen sok tényező befolyásolja az egész folyamatot. Fontos viszont, hogy tehetünk mindezek ellen! 

Fiatalító, azaz rejuvenáló és anti-aging kozmetikumok alkalmazásával a ráncok megjelenése mérsékelhető, a bőröregedés egyes szakaszai késleltethetők, sőt szinte visszafordíthatók. A BIOLA Webshop bőröregedés-fékező készítményei a segítségünkre lehetnek a ráncok elleni harcban. Bőséges termékkínálat áll rendelkezésünkre, például szemkörnyékápolók, szérumok, arckrémek, melyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, és mentesek a szintetikus illatanyagoktól, mesterséges színezékektől. A natúr, bio és biodinamikus készítmények a gyógynövények erejét kihasználva segítenek egy energikusabb, feszesebb, élettel telibb arcbőr elérésében. 

Megelőzéssel a ráncok kialakulása ellen! 

A preventív szemlélet az anti-aging terápiában is döntő fontosságú. A legjobb, ha minél előbb elkezdünk tudatosan odafigyelni az életmódunkra, a mindennapi szokásainkra, és kialakítunk egy hatékony bőrápolási rutint, melyet rendszeresen alkalmazva jelentős eredményeket érhetünk el. A szakértők szerint harminc éves kor felett érdemes speciálisan táplálni a bőrünket, mert így akár 10-15 évvel fiatalosabb állapotban tarthatjuk!

A bőrápolás mellett rengeteget tehetünk életmódunk apró átalakításával is. Gondolunk itt például a következetes fényvédelemre, melyre az év minden napján figyelmet kell fordítanunk! Emellett érdemes kerülni a napon való tartózkodást a kritikus időszakokban (10 órától délután 3-ig). A szoláriumozás gyakoriságát is célszerű csökkenteni, hiszen nagymértékben öregíti bőrünket. Rendszeresség helyett inkább csak néhány alkalomra érdemes redukálni a barnulást. 

Káros szokásaink kiiktatása is megfontolandó, a ráncok minimalizálása érdekében. Például a dohányzás elhagyásával és egy egészségesebb életvitellel rengeteget tehetünk a bőröregedés késleltetéséért, illetve a látható jeleinek mérsékeléséért. Mozogjunk többet, táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk sok vizet! A feldolgozott, zsírdús és erős fűszerezésű étrend hatással van bőrünk szerkezetére, tónusára, sőt, a pattanások megjelenését is fokozhatja. Ezért válasszunk inkább egészségesebb ételeket!

Ideális bőrápolási rutin 

Gondos bőrápolási rutinnal megőrizhetjük bőrünk természetes ragyogását. Mérsékelhetjük a bőröregedés folyamatait, és késleltethetjük a ráncok megjelenését. A tisztítás és hidratálás az alapja a megfelelő gondoskodásnak. Minden életkorban fontos a sokoldalú, komplex bőrápolás. A harmincas éveinktől különösen előnyös, ha jól tápláljuk a bőrünket növényi olajokkal, antioxidánsokban gazdag gyógynövénykivonatokkal és algákkal a biokozmetikumokban! A natúr arcápoló termékek mellett használjunk ásványi pigmentekkel készített fizikai fényvédőt is, mellyel nagymértékben kivédhető az UV-sugárzás káros hatása! Különösen előnyös ilyenkor az antioxidáns E-, C- és A vitaminokban gazdag, natúr szemlélettel formázott arcápolók!

(Szponzorált tartalom)