keresés menü

Mit tegyél, hogy szeresse a bicajos sisakot a gyerek?

A bicajozás szuper, de sok biztonsági problémát jelent. Ezek közül az egyik legfontosabb a bicajos sisak viselése. Felnőtteknél is fontos, de a gyerekkori bringázásnál alap kellene, hogy legyen. Ennek ellenére a mi országunkban nem kötelező gyerekeknek, felnőtteknek is csak lakott területen kívül 40 km/h felett.

Sisak nélkül mégsem tanácsos elindulni két keréken se felnőtteknek, se gyerekeknek. Ha te tekersz a gyerekkel együtt, legyen ő a gyerekülésben vagy az utánfutóban, nagyon sok súlyos sérülés kockázata csökkenthető a jó minőségű kerékpáros gyerek- és felnőtt sisakokkal.

Vedd rá, hogy sisak nélkül ne üljön bicajra!

A kerékpáros sisakok, amelyekből remek darabokat találsz a Bicajozz.hu sisak oldalán, védik azt a testrészünket, amely viszonylag nehéz: a fejünket, benne a vezérlőközponttal, az aggyal.

Felnőtt korban akár a hat kilogrammot is elérheti a fej tömege. Kerékpáros balesetek esetén egy sisak életet menthet és súlyos későbbi bajoktól is óv, hiszen az eséskor a nagy ütés erejét jelentősen tompíthatja.

Persze ezt egy gyereknek elmagyarázni nem egyszerű feladat. De te, a szülője vagy érte a felelős, vedd hát rá, hogy sisak nélkül eszébe ne jusson bicajra ülni!

Legyen kényelmes és menő is

Sokféle oka lehet annak, hogy a lurkó nem szeretné hordani a kerékpáros sisakot, legyen az bármennyire menő. Pontosabban lehet, hogy csak te gondolod azt, hogy milyen szuper sisakot választottál ki neki. Már az egészen kicsik is nagyon tájékozottak lehetnek a divattrendekkel kapcsolatban. Figyelik a társakat, és ha nekik másfajta sisakjuk van, akkor talán úgy vélik, hogy “gáz” felvenni az ő aktuális darabjukat.

Sőt, ha a többiek nem hordanak sisakot, akkor még az otthon felkapott sisakot az utcán le is vehetik, ez pedig igazán nagy kockázat. Erről mindenképp beszélgessetek el otthon!

Az is gyakran megeshet, hogy kényelmetlen a gyerek számára a sisak. Ezt orvosolhatod, ha a megfelelő méretűt veszed meg neki. Akkor nem csípődik be a pánt, vagy nem dörzsöli ki az érzékeny bőrt. 

Válassz a tökéletesen illeszkedő, hárompontos, párnás pántrendszerű modellek közül! Kicsiknek kapható a kerékpáros gyermekülésetekhez, illetve az utánfutótokhoz tökéletesen illeszkedő modell is. Nyáron fontos a jó szellőzés, ezzel a fej kellemetlen izzadása elkerülhető, erre vannak a szellőzőnyílások.

Beszélj vele a veszélyekről!

A gyerekekkel nem mindig egyszerű, de semmi sem lehetetlen. A kerékpáros közlekedés veszélyeiről érdemes és kell is a gyerekekkel beszélgetni, persze a korosztályuknak megfelelő eszközökkel.

Nem biztos, hogy ijesztgetéssel sokra mész, lehet, hogy egy jó film vagy rajzfilm – benne sok kedves és szerethető bicajos sisakot hordó gyerekkel – kellő inspirációt ad. Így lehet, hogy könnyebben elérheted, hogy végre ne kelljen veszekedni vagy könyörögni a kerékpáros sisak viselése miatt.

Ha eléred a sisakviselést, sokkal nyugodtabban engedheted el a lurkót a két keréken.

(Szponzorált tartalom)