keresés menü

Mit takar valójában az a kifejezés, hogy okosotthon?

Lassacskán az lesz furcsa, ha egy eszközre nem húzzák rá az okos jelzőt – gondolhatják manapság sokan. Pedig ennek a szócskának nem csupán az a szerepe, hogy eladhatóbbá tegyen egy terméket, hanem arról árulkodik, hogy az adott dolog funkcióját tekintve képes egy egészen új szintet megjeleníteni számunkra.

Mitől lesz egy épület okos?

Például a Nective Smarthome okosotthon rendszerével, amelyet annak érdekében fejlesztettek ki, hogy az épületautomatizálás magas színvonalon, s minden igényt kielégítő módon, ugyanakkor a lehető legrugalmasabban, legegyszerűbben váljon megvalósíthatóvá. Egy olyan ingatlanban, amelyet okosotthon rendszer működtet, a meglévő funkciók, mint például a világítás, a hűtés vagy a fűtés, illetve az árnyékolás is egymással harmóniában, mindig a lehető legoptimálisabban valósul meg, így okos rezsicsökkentő módszernek is nevezhető.

Tehát ez kiemelten kényelmes a mindennapok szempontjából, azt is megnyerjük vele, hogy mérsékelhetjük a rezsivel kapcsolatos kiadásainkat, az energiatakarékosság hatására pedig a környezet védelméhez is hozzájárulunk. Valójában már abszolút hab a tortán, de egy okosotthon értékesebb és gyorsabban eladható is a piacon, mint olyan társai, amelyek nem rendelkeznek ezzel a fejlesztéssel.

Álomotthon egyszerűen

Az egyik lehetőség, hogy eleve a lehető legmodernebb megoldásokat választva tervezzük meg otthonunkat, beleértve például a hőszivattyús rendszert is, amely nemcsak a leginkább energiatakarékos megoldás napjainkban, hanem nagyszerűen vezérelhető az okosotthon rendszer segítségével. 

Akár maximális mértékben kihasználhatjuk azokat az előnyöket, amelyek ebben az innovatív megoldásban rejlenek, például annak köszönhetően, hogy a napelemes rendszer által termelt energia felhasználását, sőt, a redőnyök, árnyékolók működését is ennek megfelelően igazítjuk. Az okosotthon szisztémának köszönhetően pedig automatikusan valósulnak meg ezek a folyamatok anélkül, hogy ez extra odafigyelést, idő- vagy energiaráfordítást kívánna meg tőlünk.

Komoly energiamennyiséget takaríthatunk meg ezzel az opcióval, így még abban az esetben is érdemes megfontolni a beruházást, ha egy meglévő épület kapcsán gondolkodunk a fejlesztési lehetőségekben.

Mitől különleges a Nective Smarthome?

Ez a rendszer alkalmas arra, hogy minden releváns funkciót vezéreljünk és automatizáljunk általa. A világítás, az árnyékolás, a hűtés-fűtés, a medence, a média vagy a kaputelefon is a szisztéma részévé válhat. Az egyes feladatok különálló modulokhoz kapcsolódnak, ami által jóval magasabb szintű biztonság érhető el, hiszen az egyik meghibásodása nem vezethet ahhoz, hogy az egész működése leáll.

A legfőbb erőssége azonban a Nective Smarthome-nak az, hogy egy mobiltelefonos applikáción keresztül, felhasználóbarát felület alkalmazásával szabályozhatunk és szabhatunk a saját igényeinkre mindent anélkül, hogy programozóra lenne szükség. Te készen állsz a változásra?

(Szponzorált tartalom)