keresés menü

Mit is kaphatunk a fizikai érintkezésen túl?

Egy dolog van, amely két embert fizikailag, mentálisan, illetve lelkileg is összeköt egymással, ez pedig a szexuális kapcsolódás. Mindenki tudja, hogy ahány ember, annyi érzés, tapasztalás, viszont egy dolog mindenkire igaz, mégpedig az, hogy az intim együttlét az egész lényünkre hatással van. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mi történik az ágyban a fizikai érintkezésen túl.

Kapcsolódás többféle módon

Fizikai tekintetben az intim együttlét közben úgy kapcsolódunk egymáshoz, ahogy más módon lehetetlen lenne. Azonban mindez nemcsak a testünkre van hatással, hanem a lelkünkre is. Lehetetlen mindent átbeszélni ezzel kapcsolatban, viszont mi most megpróbáljuk kideríteni, hogy mit is jelent a szeretkezés a fizikai érintkezésen túl. A Szeresdmagad.hu erotikus kellékei például nemcsak az egyes testrészeinkre hat valamilyen módon, sokszor belső érzéseket is kelt egy-egy ilyen kiegészítő használta.

Sokszor például egy análeszköz is olyan hatással van ránk, amire korábban nem gondoltunk volna. Abban viszont kétségkívül megegyezhetünk, hogy minden kapcsolódás során az egyik fél a befogadó lesz. Ennek milyenségét viszont több minden befolyásolja, ezáltal két ember között két intim együttlét teljesen más lehet. Ráadásul van, akinek mindez könnyen megy, akad viszont olyan, aki nehezebben éli ezt meg. 

Mitől függ a szexualitás két ember között?

Két egészséges felnőtt ember együttléte nagyban függ attól, hogy korábban mit éltek át, mit tapasztaltak meg. Sokszor hatással van erre a családi minta, illetve a jelenlegi élethelyzet. Függ attól, hogy az ember mennyire tud ellazulni, mennyire képes átadni magát a pillanatnak. De persze nem mindegy az sem, hogy a két fél mennyire bízik egymásban. Ha van például egy olyan esemény, amit az egyikük nehezen él meg, akkor az bizony hatással lesz a kapcsolódásra és a befogadásra. 

Nem árt tehát néha időt szánni arra, hogy megvizsgáljuk önmagunkat, hogyan érzünk, mennyire vagyunk stresszesek. Érdemes párszor belenézni a tükörbe, így jobban látjuk, hogy milyen érzések kavarognak bennünk. 

Mit tehetünk, hogy jobb legyen a kapcsolódás?

A befogadásnak spontánnak kellene lennie, pedig nem az, főleg a szex kapcsán nem. Ezzel pedig nem árt tisztában lenni. Sokat tehetünk viszont azért, hogy ezen változtassunk, jobbá tegyük ezt magunkban, hiszen így sokkal élvezetesebbek lehetnek a meghitt együttlétek. 

Az első lépések mindig kicsik legyenek, teljesen mindegy, hogy mi a gond, meg kell figyelnünk a lelkünket. Türelmesnek kell lennünk, szeretettel fordulni magunkhoz, hogy meg tudjuk oldani a problémákat. Jó megoldás lehet az önkapcsolódás, amit lassan, először csak párszor végzünk el halk zenével és egy finom bor társaságában. Ezt követheti a felfedezés, mi az, ami az egyes pillanatokban jól esik és mi az, ami nem. Figyeljünk a testünk jelzéseire, hiszen szinte mindent elárulnak a lényünkkel kapcsolatban. 

Ha ezt megtesszük, teljesebb élményben lesz részünk nekünk is és természetesen társunknak is!

(Szponzorált tartalom)