keresés menü

Mire jó az interim management?

Egy vállalkozás a működése során több váratlan helyzettel és kihívással is találkozni fog. Ezeket az akadályokat hatékonyan és fennakadások nélkül kell leküzdeni. Ez azonban csak úgy oldható meg, ha az egész vállalat működése úgy van felépítve, hogy az ilyen helyzetekre is készen álljon. Ehhez ma már profi segítséget is igénybe vehetünk.

Az interim management fontossága

Egy működő vállalkozás esetében sokszor igazi kihívás, ha változtatásokat akarunk életbe léptetni. Ha külső tanácsadókat vonunk be a működésbe, akkor a munkavállalók részéről gyakran tapasztalhatunk ellenállást. Ez általában azért történik, mert a vállalkozás még nem csinált ilyet, nincs tisztában a változtatáshoz szükséges eszközökkel. A Thalassys interim management szolgáltatása ezt hivatott megoldani, könnyedén és hatékonyan, hogy minél gördülékenyebb legyen a folyamat.

Onnan tudhatjuk, hogy szükség van erre a szolgáltatásra, hogy a munkatársak belső ellenállása kifejezetten nagy a változtatásokkal szemben. Ez azonban káros hatással lehet a cég működésére, hatékonyságára, és az egész folyamatot lassíthatja. 

Ha a vállalat már régóta ugyanolyan szinten teljesít, nem képes fejlődni, valamint nem képes elérni a kitűzött célokat és ez a belső erőforrások használatával sem lehetséges, akkor mindenképpen ideje igénybe venni az interim management szolgáltatást. Függetlenül attól, hogy mekkora vállalatról van szó, a folyamatok optimalizálása mindig fontos. Ha a cég fejlődése elsődleges, valamint több szervezeti egységgel is rendelkezik a vállalkozás, akkor szintén kihagyhatatlan ez a szolgáltatás.

A külső szem nagyot tud lendíteni az egész vállalat működésén, aminek mind rövid, mind hosszú távon azonnal érezhető hatása lehet.

Milyen előnyei lehetnek az interim manager megbízásának?

Az egyik ilyen például az, hogy eredményei, hatása a feladatok elvégzése után is megmaradnak. A munkavégzését egyáltalán nem fogják érinteni a belső harcok. A költsége előre tervezhető és meghatározott, így nem fog semmilyen kellemetlen meglepetés érni. Teljesítmény- és célorientált szakembert fogunk kapni, akinek az az elsődleges célja, hogy a vállalkozást a következő szintre emelje.

Professzionális szakértelem, belátható költség, amit más helyzetben nem tudnánk állandóan igénybe venni. Ráadásul a feladatait adott időn belül teljesíteni is fogja.

Irány a következő szint!

Az interim manager alkalmazásával megszűnnek a problémák, a belső változtatásokat sokkal könnyebb lesz eszközölni. Ezáltal fejlődni fog a cég, és teljesen megszűnik a szervezetlen működés. A bevétel növekedni fog, a költségek pedig csökkenni, úgy, hogy a kitűzött célokat is el fogja érni a vállalat.

Ezért is fontos minél hamarabb lépni az ügy érdekében. Profi segítséggel a versenytársakat is megelőzhetjük, és a piaci változásokat, akadályokat is könnyebben megoldhatjuk.

(Szponzorált tartalom)