keresés menü

Mire jó a vészfunkciós zárbetét?

A zárbetéteknek többféle típusa van, ezért nem árt ezeket behatóbban megismerni, mielőtt cserére kerülne a sor. Amikor biztonságosabbá szeretnénk tenni az otthonunkat, vagy csak egy elhasználódott vagy más okból tönkrement betétet akarunk pótolni, szembesülünk azzal, hogy nagyon sokféle lehetőség áll rendelkezésre.

Ez az első pillanatban talán elbizonytalanít bennünket, de ismerve a fő funkciókat, máris könnyebbé válik a választás. Ebben a cikkben a vészfunkciós változatokat mutatjuk be, így könnyen el lehet dönteni, hogy ez lesz-e a tökéletes zárbetét számodra.

Számos helyzetben megoldás a vészfunkciós modell

A Zardiszkont.hu vészfunkciós zárbetét választékában pedig mindenki megtalálhatja azt az adott kivitelt, amely a legmegfelelőbb. De milyen szituációk indokolhatják a vészfunkciós zárbetét beszerzését? Lássuk!

Az egyik ilyen szituáció, amikor idősebb rokonunkról, szerettünkről gondoskodunk. Képzeljük csak el, hogy mi történne, ha éppen rosszul lenne, miközben belülről a zárban hagyta a kulcsot! Pontosan ilyen helyzetben tud egy vészfunkciós zárbetét nagyon sok pluszt adni, hiszen ha ezt szereltettük be, akkor biztosak lehetünk abban, hogy akkor is ki tudjuk nyitni kívülről a bejárati ajtót, ha belül benne maradt a kulcs.

A másik opció az lehet, ha kedvesünk vagy kamasz gyermekünk zárkózott be belülről, de nem hallja, hogy már mi is hazaértünk, s így nem tudunk bejutni. Teljesen mindegy, hogy a hangos tévézés vagy a zene okozza, hogy nem hallják a csengőt, roppant kellemetlen tud lenni, ha az ajtó előtt kell toporognunk azon gondolkodva, hogy mégis mit kezdjünk magunkkal, miközben igazából csak arra vágynánk, hogy egy finom vacsorát követően elnyúljunk a kanapén. Egy vészfunkciós zárbetéttel ez a szituáció egyszerűen fel sem merülhet.

Hiszen attól függetlenül, hogy a zárban lett felejtve a kulcs vagy sem, kívülről mindig nyitva maradhat az ajtó. Pontosan ez a lényege a vészfunkciós zárbetétnek.

Le kell mondani ehhez bármiről?

A válasz egy nagyon határozott nem! A vészfunkciós zárbetétek éppúgy elérhetőek többféle biztonsági megoldással, mint a normál zárbetétek, a különbség kizárólag annyi, hogy nem okoz többé gondot, ha belülről bezárják, s emellett benne is felejtik a kulcsot az ajtóban.

Hogyan válasszunk vészfunkciós zárbetétet?

Elsősorban annak alapján érdemes a különféle megoldásokról gondolkodni, hogy milyen szintű biztonságot szeretnénk elérni vele. A céges felhasználásra is javasolt modellek esetében egészen nyugodtak lehetünk afelől, hogy megfelelő színvonalú terméket választottunk. De emellett érdemes az olyan jellemzőket is megtekinteni egy adott termék kapcsán, mint a MABISZ minősítés, a maghúzás elleni védelem, a manipuláció elleni védelem, valamint a fúrásvédelem és a bumping key védelem. 

A megfelelő funkciók megléte esetén, valamint abban az esetben, ha az adott termék még kódkártyával is rendelkezik a kulcsok sokszorosításához, biztosak lehetünk a magas szintű védelemben.

(Szponzorált tartalom)