keresés menü

Minden, amit a többrészes vászonképekről tudni kell

Mostanában nagyon hódítanak a vászonképek, nem is véletlenül. Sokkal tartósabbak és látványosabbak, mintha egyszerű papírképeket tennénk ki, könnyebben is tisztíthatók. Emellett pedig különféle képek közül választhatunk, tehetünk a falra családi fotókat, állatokról készült portrékat, de akár absztrakt képeket is.

Az egyik újszerű megközelítése a vászonképkészítésnek, amikor nem egy nap kép készül, hanem egy többrészes vászonkép. Ennek a fortélyairól olvashattok a következőkben.

A többrészes vászonkép előnyei

Ezzel a megoldással bármilyen képet feldobhatunk. Gyakorlatilag egy képet darabolunk fel tetszés szerint, aminek számos előnye van.

A kép elrendezésében, felvágásában csak a képzelet szabhat határt. Nem muszáj szabályos darabra szedni, akár a kirakott fotónak sem kell szabályos négyszögnek lennie.

Nincs megszabva, hogy hány darabból álljon egy vászonkép, így ezzel is bátran játszhatunk.

Elterjedt elrendezések

A képek elrendezését mi döntjük el, ettől függetlenül inspirálódhatunk, illetve ha nincs ötletünk, akkor szerezhetünk tippeket a vaszonkep.hu-tól

Darabolhatjuk a képünket például szabályos négyszögbe, ebben az esetben az oldalai egyenesek. Itt több lehetőségünk van, vághatjuk például csak függőlegesen, 3-4-7 darabba is akár, de kisebb négyszögekre keresztbe és hosszába is felvághatjuk.

A másik opció, amikor nem szabályos négyszögben gondolkodunk. Ilyen lehet, ha függőlegesen vágjuk és a középső darab hosszabb, a többi kifelé haladva egyre kisebb, de a méretekkel itt is különféle módon játszhatunk.

Hogyan tudunk többrészes vászonképet rendelni?

Mostanában online nagyon egyszerűen meg tudjuk rendelni a kiválasztott vászonképet. A vaszonkep.hu oldalán is könnyedén megy a folyamat. Az oldalukon a rendelésre kijelölt aloldalra kell feltölteni a tökéletes képet, illetve itt tudjuk megadni a kész termék paramétereit. 

Ezek után a szakemberek átnézik a fotónkat, hogy megfelelő-e a folyamathoz a minősége, a kisebb hibákat ki tudják javítani, viszont ha komolyabb minőségi problémát észlelnek, szólnak, és együtt kereshettek rá megoldást.

Ha jó a kép minősége, akkor elkészítik az úgynevezett nézőképet, ami a gyakorlatban egy mintát jelent, ezen még tudunk változtatni. Ha ezt jóváhagytuk, akkor elkészítik a kész terméket. Vízálló festékkel nyomtatják ki és borovi fenyő keretre feszítik ki.

Miután ez kész, a terméket attól függően csomagolják, hogy milyen átvételi módot választunk. Ha szállítással kérjük, akkor légpárnás fóliában és kartonban kapjuk, ha pedig személyesen vesszük át, akkor légpárnás fóliába csomagolva.

Ha tetszenek a vászonképek, de unalmasnak találjuk, hogy csak egy nagy fotó díszítse a falunkat, a többrészes vászonkép jó megoldás lehet, hiszen számtalan elrendezés közül választhatunk, és nagyon egyszerűen elkészíthető.

(Szponzorált tartalom)