keresés menü

Minden alapfelszerelés útmutatója kismamáknak

Az örömhír után általában még hetek telnek el anélkül, hogy bármit is észrevennénk magunkon. Az első három hónapban rosszabb esetben az émelygés, hányás kísért, és a kismamák legnagyobb örömére végre elkezd látszani a has méretén, hogy áldott állapotban vannak.

Aztán egyszer csak berobban a babánk fejlődése, és ezzel együtt a mi testünk is hatalmas változáson megy keresztül, hogy aztán az utolsó trimeszterben szinte magunkra se ismerjünk. 

A változásokat nyilvánvalóan módosult igények is jellemzik, és egy idő után már nem csak a terhes nadrágok és pólók jelentik az egyetlen változást.

Hogy minél jobban fel tudj készülni erre a csodás, ugyanakkor nagyon kemény időszakra, a NiKiCa Bababolt szakértői egy csokorba szedték, hogy mire lehet igazán szükséged!

Már szülés előtt készülj fel!

Mindenképpen azt tanácsolja minden szakértő, hogy már jó előre szerezd be a szükséges holmikat, hogy ne az utolsó utáni pillanatban, a szülés okozta fáradtságtól meggyötörten, karodban egy síró csecsemővel kelljen létfontosságú kellékeket beszerezni.

Gondold végig, hogy megvannak-e már a következő tételek neked:

  • Hastartó pánt, pocaktámasz – az édes teher cipelését megkönnyítendő
  • Egészségügyi betétek, szülés utáni bugyik, szoptatós melltartók, melltartóbetétek – a kényelmes és higiénikus komfortérzetért
  • Bimbóvédők, bimbókiemelők – ha nem is használod végül, hogy nehogy cumizavart okozzon, már maga a tudat is megnyugtató, hogy van mihez nyúlni, ha babádnak nemigen menne a szopizás
  • Mellszívók és anyatejtárolók, hogy megkönnyebbülhess, míg be nem áll a kereslet-kínálat, vagy esetleg tudj előre tárazni, ha a szükség elszólít egy kis időre a babád mellől.
  • Szopipárna, ami nem csak a szoptatásban, de a nagy pocakkal való alvásban is kiváló segítséget nyújt.

Látod, semmi felesleges dolgot nem írtunk, viszont ha ezek közül valamelyik hiányzik, igen kellemetlenné tudnak válni az amúgy is nehézkes első napok.

Nem csak a baba számít, hanem te is!

Sok kismama esik abba a hibába, hogy saját magára nem gondolva csak a születendő gyermekének táraz be babakelengyével és minden földi jóval.

Ne ess ebbe a hibába, mert egy kismamának épp úgy szüksége van bizonyos “extra” dolgokra, amik bizony nem hevernek ott az eldugott fiókokban sem. Így ha nem szeretnél magadnak kellemetlenséget okozni, szerezd be jó előre a kismama termékeket a NiKiCa Bababoltból

Boldog anya, boldog baba

Védőnők és gyermekorvosok nem győzik hangsúlyozni: ahhoz, hogy a baba boldog legyen, kell neki egy boldog és elégedett anyuka is. 

Nehezebb úgy boldognak lenni, hogy közben millió apró dolog miatt feszengsz és érzed magad kényelmetlenül, esetleg kényszerülsz arra, hogy időigényes megoldásokat alkalmazz az egyszerű helyett.

Ne habozz hát, gondoskodj magadról, és a babád is örülni fog neki!

(Szponzorált tartalom)