keresés menü

Milyen kedvező hatásai vannak a páramentesítő készülék használatának?

Életterünk egészséges kialakítása elsődleges mindannyiunk számára. Az otthoni és a munkahelyi környezet tiszta, páramentes levegője egész napra biztosítja a megfelelő környezetet. Ehhez célszerű páramentesítő készüléket üzemeltetni, mely megoldást nyújt a túl párás levegő okozta kellemetlenségekre. 

A berendezés segítségével megszüntethetőek a különböző egészségügyi problémákat kiváltó okok, mint például a penészesedés. A multifunkciós készülékek hatékony megoldást nyújtanak a friss és tiszta levegőjű helyiség kialakításában. 

Mi az optimális páratartalom?

A megfelelő páratartalom függ a helyiség több adottságától. Például a falak hőmérsékletétől, a külső hőmérséklettől, a lakók igényeitől. Az Airfresh által forgalmazott páramentesítő készülékek között a legújabb technológiával készült modellek is megtalálhatóak, melyek csendes, automatikus működésükkel hosszú ideig biztonságosan tudják ellátni feladatukat.

Az optimális páratartalom a fenti szempontok figyelembevételével kerülhet megállapításra. Alapvetően a 40-60% közötti páratartalom az ideális egy lakóhelyiségben. A páramentesítő készülékek beállíthatóak a pontos értékre. Sőt, az olyan változásokat is könnyen nyomon követik, mint például a szobában kiteregetett ruhák által kibocsátott növekvő páramennyiség.

A páramentesítő készülék használata

A berendezés roppant egyszerűen használható, az elérni és megtartani kívánt páratartalmat kell csak beállítani rajta. Ezután más dolgunk nincs, csak élvezni a kellemes levegőt. 

Amennyiben tartályos modellt választunk, akkor időközönként az összegyűlt lecsapódó párát ki kell üríteni a gépből. Természetesen más megoldást is alkalmazhatunk, mely segítségével biztosított a folyamatos üzem. Egyes páramentesítő készülékek ugyanis rendelkeznek tömlőcsatlakozóval is, így akár a csatornába is vezethetjük a felgyűlt vizet.

A tiszta levegőért

A páramentesítő készülék könnyű kezelhetősége abban is megmutatkozik, hogy a kívánt páratartalom elérése után automatikusan kikapcsol, majd újra bekapcsol, ha ismét növekszik a helyiség nedvességtartalma. A száraz levegő egyébként ugyanúgy lehet rossz hatással az emberi szervezetre, mint a túl párás. A száraz levegő miatt kiszárad az orrnyálkahártya és a torok, melyeken így könnyen megtapadhatnak a baktériumok, így pedig a betegségek kialakulásának is nagyobb a kockázata.

A túl párás levegő szintén okozhat problémákat, hiszen a penészesedés beindul a helyiségben. Az optimális páratartalom emelkedése miatt kedvező környezet alakul ki a penészgombák és a házi poratka megjelenésére. A penész a falakon megtelepedve asztmás megbetegedések kiváltó oka lehet, míg a poratka allergiás reakciókat válthat ki.

A páramentesítő készülék a friss levegő előállítása során szűrőrendszere segítségével kiszűri a port, az allergéneket, a baktériumokat a levegőből, emellett pedig szárítja a falakat, így tüntetve el a penész melegágyának számító nedvességet.

(Szponzorált tartalom)