keresés menü

Milyen fürdőszobai csaptelepet válasszunk?

Amikor új lakásba költözünk, vagy egy fürdőszoba-felújításon veszünk részt, a legtöbbször mindig a burkolatok, a csempék, valamint a szaniterek, fürdőszobabútorok kiválasztására szánjuk a legtöbb időt, és nem foglalkozunk a részletekkel, mondván, ráérünk arra majd a végén is, ez viszont késő bánat.

Amikor már felkerültek a csempék a falra, helyére került a kád és a zuhanyzó, a wc-csésze, elég nehéz lesz a más kialakításban megtervezett csaptelepet a tervezett helyére illeszteni. Vagy kezdhetjük az egészet elölről, ha mindenképpen az a csap a szívünk vágya, ez esetben viszont súlyos költségekkel kell még számolnunk, vagy beérjük egy olyannal, ami passzol a már létrehozott rendszerbe.

Fürdőszobai csaptelepek széles választéka

A Gemini-Duónál a fürdőszobai csaptelepeket különböző kategóriákba rendezik a könnyebb és gyorsabb keresés elősegítése érdekében. Azontúl, hogy megkülönböztetik a kádra, a mosdóra és a zuhanyzóra szerelhető csaptelepeket, külön megtalálhatjuk a termosztátos, a kádtöltő vagy szabadon álló változatokat is. Piszoárhoz és bidéhez is válogathatunk.

Szenteljünk figyelmet ennek a fürdőszobai kiegészítőnek is, hiszen fontos tudni, hogy egy jól megválasztott csaptelep sokkal nagyobb arányban hozzájárul a harmonikus, szemünknek tetsző összhatáshoz, míg egy szerencsétlenebb választás képes akár az egész helyiség megjelenését tökéletesen elrontani. Nem beszélve arról, hogyha minden munkálat végén derül ki, hogy valami egyáltalán nem illik az összképbe, a vadonatúj fürdőszobát nem bonthatjuk le megint.

Hogyan hozzunk döntést?

A választ nagymértékben befolyásolja a fali vízvezeték-szerelvények és a leendő szaniterek elhelyezkedése. Ezt követően gondolkodhatunk a nekünk tetsző és a fürdőszobába stílusban is passzoló megoldásokon. A legjobb az lenne, ha egy vizes szakember tanácsát is kikérnénk. Ha van egy tapasztalt segítség, aki amúgy is végzi a vizes szerelvények beépítését, akkor előzőleg már érdemes kikérdezni a csaptelepekről is.

Ha már megtörtént a vízelvezetés szempontjainak is a figyelembe vétele, akkor jöhet a következő lépés, hogy fali vagy álló kivitelű terméket vásároljunk-e, majd ezután jöhet a színben, méretben, kialakításban, stílusban megfelelő termék kiválasztása. Az is felmerülhet kérdésként, hogy törekszünk-e az egységre a csapok tekintetében, vagy inkább a praktikumra, és mindegyik vizes szerelvény másfajta kialakítást kap majd.

Esztétikai és praktikussági szempontok

A csaptelepek kínálatát elnézve a bőség zavarával találjuk szembe magunkat, ugyanakkor azt is át kell gondolni, hogy a csap fogantyúja mennyire áll a kezünkre, mennyire kényelmes a tekerése. Igaz ugyan, hogy egy elegáns, akár vintage stílus minden tekintetet magához vonz, de nem biztos, hogy a család minden tagja örömét leli majd a víz megnyitásában.

Fontos, hogy a helyiség többi berendezési tárgyához tökéletesen illő csaptelep már első pillantásra is jó érzéssel töltsön el bennünket, majd ez az érzés még fokozódjon használat közben.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥