keresés menü

Milyen függöny mutat jól a konyhaablakon?

Az a jó, ha minden egyes helyiségbe megtaláljuk a megfelelő árnyékolástechnikai eszközt. Valójában nem is kell egy típushoz ragaszkodni, sőt, még jobbat mondunk, a függönyökről sem kell lemondanunk. Sokan úgy tartják, hogy az efféle produktumok ideje már lejárt, pedig ez egyáltalán nem így van. A modern függönyök sok érdekességet tartogatnak számunkra, de a legjobb talán az lesz, ha körbejárjuk együtt a témát. 

Még mindig használnak függönyt? 

Igen. Bármilyen meglepő is, nem csupán a nagyinál, vidéken találkozunk függönnyel. A modern termékek világában is van helye, ráadásul többféle változata is elérhető. Ezt bizonyítja a Redőny Diszkont szalagfüggöny kínálata is. 

A hagyományos darabok között találkozhatunk kávéházi függönyökkel, amelyeket előszeretettel hasznosítják az emberek a konyhában. Fő jellegzetességük, hogy csupán az ablak felét takarják el, ezért elegendő fényt engednek be. Többnyire valamilyen sajátos konyhai mintával látják el őket.

Amikor a design az elsődleges szempont

Ugyancsak érdekes elgondolás lehet egy háromszög panoráma függöny, egy felső drapéria és egy csavart drapéria is. Ezek megadják azt a “pluszt”, amire szükségünk van. 

Beszerezhetünk még olyan termékeket is, amelyek a teljes ablakot fedik, ezeket általában egy darabból szabják. Néhány változatot kétféle anyagból készítenek el, így könnyen oldalra köthetjük őket.

Ismerkedjünk meg a szalagfüggönnyel!

A szalagfüggöny egy külön kategóriát képez, és nagyon is különbözik az egyszerű függönyöktől. A megjelenése is hasonlít a hagyományos változatéhoz, ám mégis teljesen más. Ezt egy gyöngyös zsinórral tudjuk mozgatni és erős lamellákból áll a szerkezete. 

A lamellák textil anyagból készülnek, éppen ezért egyszerű az elforgatásuk. Ily módon, mi magunk szabályozhatjuk a lakásba beáramló fénymennyiséget. Az árnyékoló tisztítása sem annyira bonyolult, ehhez elég egy nedves rongy is. 

A konyhába is illik a szalagfüggöny?

A válasz: miért ne illene? A szalagfüggöny számos esetben megkönnyíti a dolgunkat. Nagyon kicsi a helyigénye, éppen ezért a gyerekszobában és a konyhában egyaránt felszerelhető. 

A használata kifejezetten sok előnnyel jár, ugyanis nem kell vasalni, de azt se felejtsük el, hogy egy többfunkciós termékről van szó. Nem csupán az árnyékolásra, de a térelválasztásra is bevethető. 

A mindennapi teendők elvégzése szintén sokkal egyszerűbb lehet. Amikor például ablakot pucolunk, egy-két mozdulattal közelebb juthatunk az üvegfelülethez, ha szalagfüggöny van felhelyezve. 

Hogyan találjuk meg a konyhába a megfelelő árnyékolót?

Először is tisztázzuk, mik az igényeink! Milyen stílus és színvilág vonz minket? Mennyire fontos az, hogy mi döntsünk el, milyen mennyiségben áramlik be a fény az otthonunkba? Mennyire lényeges számunkra a design?

Amennyiben ezekre a kérdésekre válaszolunk, biztosan megtaláljuk a konyhai légkörbe tökéletesen belesimuló terméket.

(Szponzorált tartalom)