keresés menü

Milyen és hány darab babatakaróra lesz szükségetek otthon?

Nehéz helyzetben vannak a szülők, amikor arról van szó, hogy egyes babaeszközökből hány darab is fog kelleni. A pelenka, popsitörlő vagy a különböző ruhák esetében például egészen egyértelmű a helyzet. A textília esetében már nehezebb a döntés.

A következőkben a babatakarókat fogjuk gúrcső alá venni, ugyanis ezekkel kapcsolatban sok kérdés szokott felmerülni a leendő szülőkben. Szó lesz arról, mikor is van rájuk szükség és arról is, hogyan és hány darabot érdemes választani közülük.

Mi a feladata a babatakarónak?

A babatakarók első és legfontosabb feladata, hogy melegen tartsák a kicsit. Ideális esetben rendelkeznek OEKO-TEX 100 tanúsítvánnyal. Hogy mit igazol ez a különös elnevezés? Azt, hogy gyermekednek nem fog semmiféle bőrirritációt okozni az adott textil.

A kisbabák hihetetlenül érzékenyek környezetük hőmérsékletére. Az az idő, amiben például te egy szál pólóban is jól érzed magad, ő abban pillanatok alatt meg tud fázni. A babaholmik közül ez az, amelyet nem csupán otthon fogtok használni, hanem a napi séták, a nagyi és más rokonokok meglátogatása során is.

Na de hány darab takarót kellene beszerezned?

Nos, ez több dologtól is függ. Alapvetően két helyre kell kerülnie egy-egy babatakarónak: a babakocsiba és a kicsi hálószobájába. Beszéljünk először azokról a darabokról, amellyek veletek fognak tartani a délutáni kirándulások során. Ez fontos pontja lesz a mindennapjaitoknak, a kisbabák tüdejének szüksége van arra, hogy nap mint nap sétáljatok egy kicsit, még akkor is, ha hideg van! 

A picur mozgó birodalmába kerülő babatakaró már egészen más kérdés. Itt évszaktól függ, hogy éppen milyen kiegészítőre van szükség. Késő ősztől kora tavaszig vastag, meleg kiegészítővel kell betakargatni a gyereket, még akkor is, ha bundazsákot is tervezel használni. Ilyenkor a merinói gyapjúból, a muszlinból, a bársonyból és a minky plüssből készült verziókat jobb használni. Melegebb időben már elegendő csak magában bambuszból, waffelből vagy pamutból készült darabbal körbevenni.

Van még néhány olyan eszköz, amelyekre egész évben szükség van! Ilyen a biztonsági párna, a biztonságiöv-védő, illetve babakocsi betét is. Sajnos a legtöbb guruló kuckót nem úgy tervezik meg, hogy kényelmes és biztonságos is legyen egyszerre. Szerencsére a Peekabooshop.hu babakocsi-kiegészítői között stílusos és prémiumminőségű termékek várnak, nézz körül a kínálatban. 

Hány darabra lesz szükségetek otthon?

Ez nagyban függ attól, hogy mennyire szeretnéd váltogatni a kicsi szobájában őket. A legtöbb tapasztalt anyuka arra esküszik, hogy legalább kettő kell, egy vékonyabb darab, ami állandóan a kicsi ágya környékén van, illetve még egy. A kisbabák körül még sok baleset történik, így mindenből legyen cseredarab.

(Szponzorált tartalom)