keresés menü

Milyen előnyökkel jár a magán betegbiztosítás?

Amikor úgy érezzük, valamilyen komolyabb betegség küszöbén állunk, és szeretnénk kivizsgáltatni magunkat, nagyon sokan húzzuk-halogatjuk a dolgot. És ez nem csupán azért van így, miért félünk attól, hogy milyen eredményt fogunk kapni, hanem azért is, mert sok esetben az ilyen típusú vizsgálatok egy soha véget nem érő tortúrává tudnak válni. De mit lehet tenni ez ellen, annak érdekében hogy minden flottul és gördülékenyen menjen? Ennek járunk utána ebben a bejegyzésben.

Te elégedett vagy azzal az ellátási színvonallal, amit a TB alapon működő egészségügyi intézményekben látsz a mindennapok során, vagy ennél valamivel többre vágysz? Ha a második a válaszod, akkor érdemes mihamarabb kötnöd egy egészségbiztosítási csomagot, aminek köszönhetően nem kell többé az állami szervekhez fordulnod, ha úgy érzed, hogy egy komolyabb kivizsgálásra szorulsz.

Hogyan működik az állami ellátás?

Azok, akik legálisan dolgoznak, és rendesen be vannak jelentve a munkáltatójukhoz, ők tudják, hogy minden hónapban a fizetésük egy bizonyos százalékát a munkáltató átcsoportosítja a magyar állam felé egészségügyi hozzájárulás címen. Ez egy viszonylag kényelmes megoldás, hiszen ezt az átcsoportosítást a munkáltató elvégzi, nekünk pedig csupán annyi a teendőnk, hogy amennyiben baj van, akkor bemegyünk valamelyik szakrendelőbe vagy kórházba a környékünkön.

De sajnos azt is be kell látni, hogy a kényelemnek ára van. Ma Magyarországon az egészségügy helyzete minimum kétséges, de sokak beszámolói alapján akár kétségbeejtőnek is mondható. Az épületek színvonala alacsony, többnyire nem túl korszerű, sok esetben a berendezések is elavultak, ráadásul a szakemberhiány következtében a dolgozók frusztráltak és leterheltek. Ilyen körülmények között pedig kegyetlenül nehéz színvonalas munkát végezni és kielégítő szolgáltatást nyújtani.

Milyen alapon működik a magán ellátás?

A magán kórházak és praxisok sokkal jobb anyagi helyzetben vannak, mint az állami fenntartású intézmények. Azon felül, hogy a személyzet sokkal kipihentebb, kiegyensúlyozottabb, ezáltal pedig empatikusabb is, vannak egyéb előnyös tulajdonságai is ezeknek az intézményeknek.

Az épületek színvonala sokkal magasabb, mint a állami működésű kórházaké. Ráadásul nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a berendezéseik innovatív és modern eszközökből álljanak, hogy az ügyfeleik számára minél kielégítőbb szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Rövidebb várakozási idő

Amikor valamilyen problémát észlelünk, és az elhatározás is megszületik bennünk a kivizsgálásra, az egyik legrosszabb dolog, amivel szembesülhetünk, az a várakozási idő hossza. Az állami ellátás keretein belül már nem ritka a féléves várakozás sem. Abban az esetben viszont, ha szeretnénk minél hamarabb túlesni a vizsgálatokon és beavatkozásokon, tanácsos inkább a magán ellátást választani!

(Szponzorált tartalom)