keresés menü

Miért vegyél lítium gombelemeket csomagban?

Lítium gombelemeket csomagban még kedvezőbb áron vásárolhatsz, ráadásul így még nyugodt pillanatokat is biztosíthatsz magadnak azáltal, hogy ha több eszközöd is egyszerre merül le, csak a fiókból kell elővenned, és már meg is oldottad a problémát. 

Gombelemeket is számtalan elektronikai eszközben használunk, így elég gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a kütyü nem működtethető, mert az elem lemerült. Bosszankodás helyett jó megoldás az előrelátás, egy nagyobb adag beszerzése.

Gombelemek használatban

Az elemek életünk nélkülözhetetlen mini energiatárolói, nélkülük elektronikus kütyüink nem lennének üzemeltethetők. És bár a környezettudatosság jegyében egyre többen választják az újratölthető akkumulátorokat, vannak eszközök és körülmények, amelyek továbbra is az egyszer használatos elemeket igénylik. 

Kémiai összetételük, illetve a formájuk alapján különböző típusait különböztetjük meg, így a hagyományos alkáli (AR vagy LR), a lítium (CR), valamint az ezüst-oxid elemeket. A kis méretű érmecellák olyan eszközökben használhatóak, mint például távirányítók, elektronikus játékok, gyógyászati eszközök, karórák, konyhai mérlegek, füstjelzők.

Az egyes készülékek más és más méretű gombelemmel működtethetőek, ezért vásárlás előtt mindig győződj meg arról, hogy a gyártó milyen típust ajánl, mert csak így biztosított a használhatóság. 

A gombelemeknek is, hasonlóan az egyéb típusú elemekhez, van pozitív és negatív oldala. A felismerést segíti, hogy a negatív pólus enyhén domború, míg a pozitív lapos.

Válassz lítium gombelem csomagot!

Elsősorban használati szokásaid határozzák meg, hogy milyen technológiájú gombelemet válassz. A lítium gombelemek a legtartósabbak, ezeknek az élettartama akár 11-szer hosszabb, mint a hagyományos alkáli elemeké. 

Nem érzékenyek a hőmérséklet-változásra, így extrém körülmények között is használhatók.

A 18650-Akku.hu lítium gombelem kínálatában megtalálható neves gyártók minőségi cellái nagy tisztaságú lítiumot tartalmaznak, így az egyéb lítium áramforrásokkal összehasonlítva akár 5%-kal több energiát biztosítanak az eszközöknek. A lítium gombelemek tárolási garanciája 1 év, így biztos lehetsz abban, hogy használatra készen állnak majd, amikor szükséged lesz rájuk. 

A lítium gombelemek a modern otthonok apró, de ügyes kellékei, hiszen hosszú élettartamot biztosítanak a folyamatos használatú, kis méretű, kis fogyasztású elektronikai eszközöknek, mint például autó- és garázskapu-távirányítók, karórák, riasztórendszerek, füstérzékelők, vérnyomásmérők, lázmérők. Alacsony önkisüléssel rendelkeznek, így használaton kívül hosszú ideig megőrzi töltöttségüket. A lítium gombelemek meglehetősen biztonságosak, hosszú élettartamúak.

Az egyik legnépszerűbb, jelenleg használt érmecella a CR2032, amely 20 mm átmérőjű, 3,2 mm vastag, 220 mAh-t biztosít 3 V-on. 

Ha csomagban vásárolod, egy lítium gombelem készlet sok évnyi energiával látja el háztartásod elektronikai eszközeit.

(Szponzorált tartalom)