keresés menü

Miért van helye a századik plüssnek is a házban?

Tudjuk, persze, hogy már maga a cím is vérlázító, hiszen a gyermekes szülők nagyon is ismerik a problémakört: a fenntarthatatlan rend és a tucatnyi porfogók esetéről alig akad olyan szülő, aki ne tudna mesélni.

Mi most azonban mégis inkább a gyerekek szempontjából szeretnénk megvizsgálni a plüssök létjogosultságának a kérdéskörét. Adj ezeknek a kis pihe-puha lényeknek egy esélyt, és tarts velünk!

Emlékezz csak!

Szülőként sokszor esünk abba a csapdába, hogy elfelejtjük, mi magunk is voltunk gyerekek, és feltehetően pont olyanok, mint a sajátunk. Próbáld csak ki! Kukkants bele a CsimpiStore plüssjátékainak a kínálatába, és tedd a kezedet a szívedre: ugye gyerekkorodban te is rajongásig szeretted a plüssiedet?

Feltehetően igennel válaszolsz, hiszen mindenkinek volt legalább egy, ami nagyon a szívéhez nőtt. Persze akkoriban még te magad sem agyaltad túl, hogy vajon miért jó, ha van plüssöd, miért jó, ha szorongatsz egyet, mert hisz a lényeg számodra nem az elmélet volt, hanem az, hogy a gyakorlatban tudj velük játszani, tudj odabújni hozzájuk, vagy csak legyen, ami megadja számodra a biztonságérzetet. A plüssök ugyanis, bármily meglepő, mindez tudják!

Egy plüss ezer élete

A plüss nemcsak azért van, hogy a polcon porosodjon. A plüssnek funkciója van! Mutatjuk is, hogy mi!

A plüssök:

  • Fontos szerepet töltenek be a szerepjátékok során. Bizonyára te is megfigyelted már, hogy a saját gyermeked egy egész sereg plüssállatot hívott meg magához vacsoravendégnek, vagy épp megnyitotta az erdei kórházat a kis páciensek előtt. Ezért aztán kitűnő eszközök, és észrevétlenül fejlesztik a gyermek szociális készségeit.
  • Megtanítják a gyereket arra, hogyan élje meg az érzelmeit. Ezen a kedves játékon lehet gyakorolni, ha mérges, szomorú, vidám vagy épp csalódott a gyermek, hiszen a saját érzelmeit tudja kivetíteni a játékszerére.
  • Megadják a biztonságérzetet. Talán mondani sem kell, hogy hány alvóka áll szolgálatban sima hétköznapokon a bölcsik és az ovik falai között, hogy a szülők hiányában felidézzék az otthon melegét és az édesanya illatát.
  • Ítélkezés nélkül hallgatnak meg. Sajnos nincs mindenkinek kutyája, aki elé oda lehet ülni és ki lehet önteni a szívet vagy esetleg az olvasást gyakorolni. A játék ugyan nem fog pacsit adni, de kiváló hallgatóság.

Végül, de nem utolsó sorban egy kiadós plüsscsata után sokkal jobban esik bármilyen étel!

Ne sajnáld hát a következő darabot sem a gyermekedtől!

Nyilván azért az ésszerűség keretein belül maradva, esetleg valamilyen beszerzési szabályt felállítva azért arra biztatunk, hogy mondj néha igent arra, amikor a gyermeked epedve kér egy bizonyos plüsst! 

Normális szabályok mentén egész menő birodalmat tudtok kreálni, amivel aztán tovább tudjátok fűzni az érdekesebbnél érdekesebb játékokat. Csak győzzetek választani a CsimpiStore kínálatából!

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥