keresés menü

Miért jó választás fali konzolra szerelni a TV-t?

A mai modern lapos TV-k falra, konzolra szerelve esztétikusan és elegánsan mutatnak, és nem mellesleg helyet is szabadíthatunk fel ezzel az elhelyezéssel.

A hagyományos, TV szekrényre, polcra történő elhelyezés azonban nemcsak helyigényes, de veszélyes is lehet, hiszen ez esetben a TV nincs rögzítve, így bizonyos helyzetekben egy óvatlan mozdulattal könnyen lebillenthejük a lábáról, ami a készülék sérülését okozhatja.

Falra szerelni vagy sem, ez itt a kérdés. A TV-k fali konzolra történő szerelése egyéb előnyöket is tartogat Önnek, ismerje meg, melyek ezek.

TV konzolok előnyei

Amennyiben TV készüléke falra rögzítése mellett teszi le a voksát, kétféle konzoltípusból választhat. A fix TV tartók segítségével a lehető legjobban falra simul a készülék, így esztétikailag ez a legjobb megoldás. Azonban ha egyéb készülékeket is szeretne a későbbiekben vagy időszakosan a TV-hez csatlakoztatni, nem ez lesz a legideálisabb választás az Ön számára, mivel a szűkös hely megnehezíti az összekötést, amely így ráadásul speciális csatlakozókat igényel.

Ekkor jöhet képbe a dönthető típusú fali konzol, amely túl az esztétikán, a helymegtakarításon és a stabilitáson, biztonságon, egyéb előnyöket is nyújt. A TV a kívánt, lehető legkényelmesebb szögbe állítható, amely például egy hálószobában, ágyból történő tévézéshez tökéletes. De egy orvosi váróban, gyerekszobában történő elhelyezéshez is ideális.

A nem fix fali konzolok ráadásul nemcsak dönthetők, hanem forgathatóak is, így egy helyiség több pontjáról is kényelmesen nézhető a TV attól függően, hogy például a kanapéról nézné az egész család, vagy csak egy máshol elhelyezett fotelből egy valaki, netán az amerikai konyhából a háziasszony.

Léteznek egy- és a nagyobb és súlyosabb készülékekhez masszívabb kétkaros konzolok.

A Kábelvilág webáruház fali konzol kínálata mindenki igényeire tud megoldással szolgálni, akár fix, akár dönthető TV- vagy monitortartót keres.

Milyen szempontokat mérlegeljen konzolvásárlás előtt?

A fali konzolok szinte az összes falazattípussal kompatibilisek, és a megfelelő csavarokkal, hornyokkal kerülnek kiszállításra. Speciális falazat esetén szükség lehet a csomagoltaktól eltérő szerelvényekre, ezekről szerelés előtt Önnek kell gondoskodnia.

A TV-k rögzítésére az ún. VESA szabvány vonatkozik, és a fali konzolok is e szerint kerülnek kialakításra. A VESA méret adja meg a felfogatáshoz szükséges rögzítőfuratok egymástól való távolságát. Ezt a méretet a TV készülékek hátoldalán vagy kézikönyvében találja meg. A szabványnak való megfelelés alapján a fali tartó könnyen fixálható a tévéhez. A VESA méret a készülék méretétől, típusától, gyártási évétől függ.

Konzolválasztás előtt mindenképp szükséges tisztában lenni a készülék súlyával, amely azonos képátmérő esetén is eltérő lehet. Az egyes fali konzolok más-más maximális teherbírással rendelkeznek.

Helyezze el helytakarékosan, stabilan és elegánsan lapos TV-jét, válasszon igényeinek megfelelő TV fali konzolt.

(Szponzorált tartalom)