keresés menü

Miért ihlette meg Harry Potter története a szabadulószobák világát is?

Az árva kisfiú története annyira magával ragadó, hogy többek között az Időcsapda csapatát is megihlette, hogy a muglirajongók is átélhessék a Harry Potter történeteket. Lássuk a történetet időrendi sorrendben!

Harry Potter és a bölcsek köve

A lépcső alatti szekrényben lakó Harry megtudja, hogy hogyan haltak meg valójában a szülei, és hogy ő maga is varázsló. Felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, így végre kiszabadul nagynénje házából és barátokat szerez. A 11 éves kisfiúval együtt csodálkozunk rá a varázsvilágra, és megismerjük Voldemortot, aki erejét igyekszik visszaszerezni.

Harry Potter és a titkok kamrája

Újabb év kezdődik a Roxfortban, ami nem kevésbé izgalmas, mint az első. Az iskolában valaki kinyitja a titkok kamráját, és sorra kővé dermednek a diákok. Harry és a barátai nyomozásba kezdenek, és kiderül, hogy a szálak mozgatója Tom Denem, aki nem más, mint Voldemort 16 éves önmaga egy naplóba zárva. 

Ha már most úgy érzed, hogy ezeket a kalandokat Te is szeretnéd átélni, rád és csapatodra vár 3 Harry Potter szabadulószoba az Időcsapdánál.

Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry megszegi a kiskorúak bűbáj gyakorlására vonatkozó törvényt, de gyanúsan senki nem akarja megbüntetni ezért. Megtudja, hogy elszökött egy rab a varázslók börtönéből, az Azkabanból, aki a keresztapja, és aki miatt meghaltak a szülei. Megismerjük a dementorokat, valamint Csikócsőrt, a hippogriffet. Váratlan fordulatok után Harry megtudja, hogy keresztapja ártatlan, és bár a valódi bűnös megszökik, sikerül-e két ártatlan életet is megmentenie?

Harry Potter és a Tűz serlege

Harryt tudtán kívül benevezik a Trimágus kupára, amin hivatalosan az életkora miatt nem vehetne részt. A Trimágus kupa nem veszélytelen, pláne, ha az utolsó feladatnál a zsupszkulcs máshova viszi az embert. Harry újra szemtől szembe kerül a már ereje teljében lévő Voldemorttal.

Harry Potter és a Főnix Rendje

A mágiaügyi Minisztérium Dolores Umbridge-ot jelöli ki, hogy felügyelje a Roxforti eseményeket. Ez odáig fajul, hogy kinevezteti magát főinspektornak. A diákok rettegnek, nyoma sincs a jó hangulatú iskolának. Harry és barátai önmaguk megvédésre megalapítják Dumbledore Seregét, ezzel további bonyodalmakat okozva.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Harry egy jegyzetekkel teletűzdelt könyv segítségével a bájitaltan mesterévé válik. Dumbledore azzal a küldetéssel bízza meg, hogy bírja rá Lumpsluck professzort, hogy egy évekkel ezelőtti beszélgetés emlékét adja át neki.

Harry Potter és a Halál ereklyéi I.

A Főnix Rendje elhozza nagynénje házából Harryt, ahol a halálfalók könnyen megtámadhatnák. Dumbledore halála után nem akar visszatérni a Roxfortba, inkább folytatja, amit együtt elkezdtek: a horcruxok megsemmisítését barátai társaságában.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II.

A horcruxok megsemmisítése megterhelőbb feladat, mint amilyenre a 3 jó barát számított. Voldemort egyre erősebb, csatlósai visszatértek hozzá. Harry rájön, hogy ő maga is egy horcrux, így hagynia kell, hogy ellensége elpusztítsa azt.

(Szponzorált tartalom)