keresés menü

Miért hasznos a biztosítás az albérletben élők számára is?

A fészekrakó ösztön mindannyiunkban munkálkodik. Függetlenül attól, hogy a saját lakásunkban élünk, vagy csupán albérlők vagyunk valaki másnak az ingatlanában, mind igyekszünk szebbé, otthonosabbá varázsolni a környezetünket. Ez viszont nem kis anyagi befektetéssel jár, hiszen sok esetben egy-egy elektronikai eszköz értéke megközelíti, nem egyszer meg is haladja az átlagos havi bérekét..

A következőkben megvizsgáljuk, hogy milyen lehetőségeid vannak arra, hogy megóvd az értékeidet a váratlan eseményektől, és hogy egyáltalán miért érdemes ezen elgondolkodni.

“A biztosítást a főbérlő úgyis megoldja…”

A legtöbben úgy gondolják (már ha egyáltalán elgondolkoznak rajta), hogy a főbérlő bizonyára rendelkezik biztosítással, így nekik nem kell foglalkozniuk az esetleges beázásokkal, csőtörésekkel, lakástüzekkel vagy betörésekkel.

A rossz hír azonban az, hogy a biztosítás kötése sajnos nem mindenki számára magától értetődő feladat. Ezenkívül a bérbe adott lakások esetében a biztosítás fedezete többnyire csupán az ingatlant érintő károkra terjed ki. Márpedig, amennyiben a berendezési tárgyak oroszlánrésze a te tulajdonodat képezi, akkor jobb, ha tudod, hogy egy kizárólag ingatlanra kiterjedő biztosítás a te tárgyaid és eszközeid újbóli beszerzését nem fogja fedezni! 

Szeretnéd az albérletben is biztonságban tudni az értéktárgyaidat? Esetleg kiadod a lakásodat, és még nem gondoskodtál a megfelelő lakásbiztosításról? Kösd meg mihamarabb online a körülményeidhez leginkább passzoló csomagot, hogy nyugodtan telhessenek a mindennapok!

Milyen biztosítást köss albérlőként?

Ebben az esetben van lehetőséged kizárólag ingóságra biztosítást kötni, így bármilyen váratlan helyzet fordul is elő, a vagyontárgyaid újbóli beszerzését nem kell saját zsebből, segítség nélkül finanszíroznod, hiszen ott lesz rá a biztosítási fedezeted.

Mekkora összeget térít az ingóságbiztosítás?

Ez minden esetben egyedi. A legjobb az, ha készítesz egy leltárt az ingóságaidról, amiben vezeted, hogy pontosan milyen dolgaid is vannak az adott ingatlanban, hogy azok mikor kerültek a tulajdonodba, valamint azt, hogy milyen áron vásároltad őket. Ezt természetesen érdemes bizonyos időközönként felülvizsgálni, ha valami kikerül a háztartásból, törölni kell a leltárból is, ha újdonság van, azt pedig tanácsos azonnal felvenni a listára.

Amennyiben ezt előre elkészíted, akkor meg tudod határozni a biztosítás megkötésekor, hogy milyen összegben vannak ingóságok a tulajdonodban. Ez abból a szempontból kifejezetten hasznos, hogy nem lesznek sem alul-, sem pedig túlbiztosítva az értékeid. Alulbiztosítás esetén ugyanis kizárólag a biztosítási fedezet mértékéig térít a biztosító, túlbiztosítás esetén viszont nem adják meg a teljes fedezeti összeget, amennyiben a birtokolt tárgyak értéke nem indokolja azt.

(Szponzorált tartalom)