keresés menü

Miért éri meg a könyvelés kiszervezése?

Egy cég vagy vállalkozás életében az egyik legfontosabb tevékenység a gazdasági események rögzítése. Ehhez hozzátartozik a számlák, bizonylatok megőrzése, adatainak nyilvántartása, illetve a szükséges bevallások készítése is. Mind-mind olyan feladat, amit nem bízhatunk akárkire, kizárólag egy megfelelően képzett, hiteles szakember lehet a segítségünkre. 

A megbízható könyvelés Budapest városában is elérhető, így nem feltétlenül kell saját alkalmazottban gondolkodni. Az ezzel kapcsolatos feladatokat ki is szervezhetjük annak a cégnek, ahol azokat teljes körűen el tudják végezni. 

Érvek, amik a könyvelés kiszervezése mellett szólnak 

Ha a könyvelést házon belül oldjuk meg, akkor erre egy külön embert kell foglalkoztatnunk. A munkavállónak kellő tudás és tapasztalat birtokában kell lennie és ismernie kell az aktuális jogszabályokat, törvényi változtatásokat. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a kvalitásainak megfelelően magas fizetést kell biztosítanunk számára.

A munkabérén kívül más, költségekkel is számolnunk kell. Gondoskodnunk kell ugyanis a munkavégzéshez szükséges tárgyi feltételekről, úgy, mint irodáról és a könyvelői szoftverről, ami szintén nem olcsó. Még akkor sem, ha nem megvásároljuk, hanem havi díjat fizetünk a használatért. Nem beszélve arról, hogy a könyvelőnk folyamatos továbbképzését is finanszíroznunk kell. Ehhez képest a kiszervezett könyvelés budapesti cégeknek is sokkal költséghatékonyabb, mint a saját könyvelő foglalkoztatása. 

Mikor érdemes mellette dönteni? 

Elsősorban akkor éri meg a kiszervezés mellett voksolni, ha egy olcsóbb megoldást keresünk a könyvelési feladatokra. Vagyis, ha meg szeretnénk spórolni egy saját alkalmazott foglalkoztatását, illetve mentesülni szeretnénk a felelősség alól is, amit a könyvelés jelent. Ha ugyanis egy megbízható cégre esik a választásunk, ahol garanciát kapunk az elvégzett munkákért, akkor a felelősséget is átvállalják tőlünk. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnunk a bírságok miatt, amik akár milliós nagyságrendűek is lehetnek. 

(Szponzorált tartalom)