keresés menü

Miért előnyös választás egy kanapéágy?

Ha be szeretnénk bútorozni egy nappalit, akkor a szekrénysor mellett az ülőgarnitúra kiválasztása a másik sarkalatos kérdés. Előfordul azonban, hogy a nappali egyben az étkező és a hálószoba is, ezért egy sokoldalú kanapéágyra lesz szükség. A többféle funkción túl el kell majd azt is dönteni, hogy kinyitható, kihúzható kanapéágyat válasszunk, vagy netán befér egy sarokgarnitúra is?

Illik napjaink minimalista életmódjához

Mindenképpen elsődleges szempont a lakótér területe. Ha egy szűkös garzonról vagy stúdiólakásról van szó, egyértelmű, hogy az este kinyitott ágyat napközben be kell csukni. Így lényeges többlethely szabadul fel és mindenki elfér.

Manapság divatos a minimalista szemlélet, amely egy letisztult, leegyszerűsített életformát takar. Ehhez roppant mód illeszkednek a több funkciót egyszerre ellátó és átalakítható bútorok, így a kanapéágyak is.

Léteznek olyanok, amelyek összecsukva egyben levehető párnás háttámlájúak, de ha túl sok a minimalizmusból, akkor feldobhatod a kanapéágyat néhány színes vagy mintás párnával. Ez a szobát is harmonizálni fogja.

Egy kisebb alapterületű lakásban nem elhanyagolható szempont a konyhablokk mérete sem. Itt is fontos a funkcionalitás.

Ideális vendégágyként

A leggyakoribb szempont, amikor valaki kanapéágyat választ az az, hogy kiváló funkcióval bír, ha vendégágyként használjuk. Bármilyen családban előfordulhat, hogy a betévedt vendég ott ragad éjszakára. Ha a kanapéágy a nappaliban foglal helyet, és a lakás rendelkezik egy külön hálószobával, akkor érdemes olyan kanapéágyat választani, amely főleg a napközbeni ténykedéseknek ad megfelelő komfortérzetet, de biztosítja az időnkénti éjszakai alvást is.

Kanapéágyat szoktak még gyerekszobába is elhelyezni, plusz bútorként, ha átjön a gyerkőcök barátja pizsamapartira, vagy egyszerűen csak a napközbeni játék kényelme érdekében.

Ha viszont tisztában vagyunk vele, hogy gyakran várunk vendéget, akkor olyan funkciójú kanapéágyat kell választanunk, amely kinyitva megfelelő alátámasztással bír a teljes gerinc számára, így vendégünk maximálisan kényelemben érezheti magát nálunk.

A kanapéágy kialakításának szempontjai

Ha gyakran alszik nálunk vendég, érdemes ágyneműtartós változatot venni, ahová napközben el tudjuk pakolni az ágyneműt, de akár egyéb tárgyak tartásának is kiváló helye lehet. A következő szempont az anyag kiválasztása. Nagyon szép textil kárpitozású kanapéágyakat lehet találni, de ha a lakásban velünk él egy vagy több házi kedvenc is, akkor a legideálisabb megoldás a műbőr kanapé, amely a legjobban bírja a megpróbáltatásokat, és a tisztítása is egyszerűbb.

A szerkezetüket tekintve a kanapéágyak lehetnek szivacsosak, rugósak vagy dupla rugósak. Általában a szivacsos a legkeményebb, de ennek eldöntésére a legbiztosabb az, ha személyesen megyünk el a kiválasztott áruházba. Próbáljuk ki minden testhelyzetben, többször nyissuk ki és csukjuk össze, hogy maximálisan biztosítsa majd a kényelmet.

(Szponzorált tartalom)