keresés menü

Miből adódhat a műanyag ablak hibás működése?

Egy műanyag ablak hibás működésének jóformán ezer oka lehet. Amikor felmerül a probléma, akkor sokan először házi megoldásokban kezdenek el gondolkodni. Biztos szükség van szakemberre? Nem lehet, hogy csak egy apró hibáról van szó? Nem tudnám én magam megoldani a helyzetet? Valóban előfordul, hogy nem óriási a gond, ám ennek megítélését érdemes egy hozzáértő személyre bízni. Ha nem tesszük és mi magunk kezdünk el ügyeskedni, akkor a próbálkozásaink lehet többet ártanak, mint használnak. Ilyenkor érdemes inkább biztosra menni és igénybe venni a műanyag ablak javítás szolgáltatást. 

Nem megfelelő beszerelés  

A műanyag ablakokkal szemben jellemzően magas elvárásokat támasztunk, ami nem véletlen. A beszereléskor minden feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy utána megfelelően tudjuk használni ezeket. Ha viszont nem sokkal utána valamilyen rendellenességet észlelünk, akkor az azt jelenti, hogy a szakember nem úgy szerelte be a nyílászárókat, ahogy kellett volna. Ideális esetben ugyanis az ablakok sok éven keresztül megfelelően működnek anélkül, hogy szerelésre vagy javításra szorulnának.

A szintezést követően a tok rögzítésére kerül sor, majd jön a rések pur-habbal történő kitöltése és az ablakszárnyak felhelyezése. Minden alkatrész a helyére kerül, végül pedig a szakember precízen elvégez minden szükséges beállítást. Ha a folyamat valamelyik része nem megfelelően történik, akkor az később hibák formájában fog megmutatkozni. Különösen az ablakok beállításakor kell odafigyelni a szükséges feladatok elvégzésére.  

Ismered az ablakdoktor.hu weboldalt? Itt akár most is felveheted a kapcsolatot a szakértői csapattal és igénybe veheted a műanyag ablak javításszolgáltatást.

Kilazult alkatrészek

Szintén komoly problémákat okozhatnak azok az alkatrészek, amik nem megfelelően kerülnek beszerelésre. Az elején lehet, hogy problémák nélkül megússzuk a dolgot, idővel azonban ezek az elemek kilazulhatnak, amit nem lehet nem észrevenni. Ennek általában az a következménye, hogy fura kattogást hallunk, amikor az ablakot kinyitjuk vagy bukó helyzetbe állítjuk. Az alkatrészek ugyanis egymáshoz érnek, ez pedig gondot jelent a nyílászárók mozgatása közben. Ilyenkor is érdemes szakértőt hívnunk, aki elvégzi a műanyag ablak javítást. Először alaposan felméri a helyzetet és megnézi melyek azok az alkatrészek, amik egymás útjában állnak. Ezt követően megerősíti őket vagy ha szükségét látja, akkor kicseréli újakra. Végül ellenőrzi, hogy sikerült-e elhárítani a hibát és az ablakok ismét rendben működnek-e.  

(Szponzorált tartalom)