keresés menü

Miben leszel jobb egy reziliencia tréning elvégzése után?

Nagy valószínűséggel most hallod először ezt a szót, hogy reziliencia. Ez a kifejezés a rugalmas ellenálló képességet jelenti, hogy valaki képes a váratlan akadályokkal is megbirkózni. A reziliens embernek nagy a lelki teherbíró képessége és képes felállni egy anyagi összeomlás, egy baleset vagy bármilyen krízishelyzet után. A képesség fejleszthető, például egy reziliencia tréning elvégzésével.

Ez a képesség napjainkban nélkülözhetetlen, hiszen olyan váratlan és sokszor nem pozitív helyzeteket produkál az élet a járványhelyzet kezdete óta, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket, és bizony sokszor nagy lelki terheket ró ránk. Az alkalmazkodóképesség elengedhetetlen feltétel, és aki nem tud rugalmas lenni, lehetnek álmatlan éjszakái.

A reziliens embert sokszor egy keljfeljancsihoz szokták hasonlítani. Bárhogyan döntögetjük, mindig képes visszabillenni az alap-, azaz az egyensúlyi helyzetébe. Ha megtanulunk hozzá hasonlóan viselkedni, sikeresebben fogjuk átvészelni a hirtelen fellépő nehézségeket, és megoldani a váratlanul és egyszerre feltornyosuló feladatokat.

Mit tanulunk egy reziliencia tréningen?

Amikor résztveszünk egy önfejlesztő tréningen, mindig először saját magunkat elemezzük, így könnyebb rálátni a környezetünkre. Így van ez a reziliencia képzés esetében is. Ráadásul itt elsősorban magunkat fejlesztjük, hogy jobban helyt tudjunk majd állni a későbbiekben.

A kurzuson megismerik a résztvevők, hogy melyek azok a tulajdonságok, készségek, amik szükségesek ahhoz, hogy reziliensekké váljunk, illetve megtanít arra, hogy hogyan érjük el ezeket. Az oktatók segítenek belehelyezni a tagokat a jelenlegi helyzetbe, hogy kívülről lássák magukat, mennyire reziliensek mostanában.

A cél a különböző jellemzők fejlesztése, hogy fokozatosan növekedjen a teljesítmény a mindennapok követelményeivel szemben. Ilyen tulajdonságok pl. a megbocsátás és az elfogadás. Ugyanakkor nagyon szükséges, hogy rendelkezzünk valamilyen szintű kreativitással, amely segít a váratlan helyzetekhez való igazodáshoz.

Gondolkodásmódunk átkapcsolása

Régóta halljuk azt, hogy gondolkodjunk pozitívan, de a reziliens ember ezen túlmutat, ő megoldásközpontúan veszi sorra a mérlegelendő szempontokat. A Training360 Oktatóközpont reziliencia kurzusának tematikája rendkívül széleskörű, a fentieken túl megismertet a reziliencia történetével is, amely nem tekint nagyon hosszú távra vissza, cserébe megbízható, modern ismeretnek számít.

Napjainkban meg kell tanulni optimistának és hálásnak lenni. Mindenképpen ragaszkodni kell az egészséges életmód kialakításához és megtanulni olyan módszereket, mindenkinek másfajtát, amely segíti visszazökkenni a helyes kerékvágásba.

A tréning nem igényel semmilyen előképzettséget, bárki részt vehet rajta, aki úgy érzi, hogy jelenlegi körülményei igénylik, hogy fejlessze magát ezen a téren is. A Training360 Oktatóközpont célja, hogy naprakész tudással lássa el a résztvevőit és olyan gyakorlatias tanácsokat, tippeket adjon, amelyeket mindenki tud azonnal hasznosítani.

További részletekért látogass el a cég honlapjára!

(Szponzorált tartalom)