keresés menü

Mi az a kártyanyomtató, mire alkalmazható?

Mire jó a kártyanyomtató? Ha szeretné Ön is meglepni az ügyfeleit vagy a vásárlóit egy pontgyűjtő, hűség- vagy ajándék plasztik kártyával, akkor bátran tervezgetheti a részleteket. A lehetőség Önnek is adott.

PVC kártyanyomtató – pörgesse fel a marketingjét!

A kártyanyomtatók azok az eszközök, amelyekkel 85,6 x 54 mm, azaz bankkártyaméretű műanyag kártyákra nyomtathat. A PET, PVC, PC, PET-G, ABS kártyákra az igényeknek megfelelő módon nyomtathat különböző vonalkódokat, grafikai elemeket, szöveget, akár színes fényképeket is. 

A műanyag kártyák számos területen alkalmazhatóak. Nyomtathat:

  • Törzsvásárlói 
  • Klubtagsági 
  • VIP kártyákat
  • Pontgyűjtő és/vagy levásárolható kerettel rendelkező ajándékkártyákat
  • Hűségkártyákat
  • Névjegykártyákat
  • Céges igazolványokat – leegyszerűsítve az adminisztratív feladatokat 

Egyoldalas vagy kétoldalas nyomtatást érdemes választania?

Ez abban esetben kardinális kérdés, ha napi több száz kártyát kell nyomtatnia. Az egyoldalas kártyanyomtatók ugyanis csak a kártya egyik oldalát nyomtatják meg. A másik oldal megnyomtatásához egyenként manuálisan kell megfordítania minden egyes kártyát. Lássuk be, ez elég idő- és energiaigényes folyamat.

Ilyenkor jönnek jól a kétoldalas nyomtatók, amelyek egy kártyafordítóval automatikusan fordítják át a kártyákat, így mindenképpen praktikusabb választásnak bizonyulnak. A DunaShop kártyanyomtató kínálatában mindkét típus megtalálható. 

A kártyanyomtatók által felhasznált technológiák

Két főbb technológia létezik:

  • DTC (direct-to-card) nyomtatási technológia – ezek monokróm festékszalagot használnak termál transzfer metódussal, míg egy színes festékszalagot behelyezve hőszublimációs eljárás alkalmazható. A festékanyag közvetlenül a kártya felületére kerül. Gazdaságosan üzemeltethetőek akár kis napi példányszámok esetén is, de nem megoldható a kártyák utólagos laminálása.
  • HDP (High Definition Printing) – retranszfer technológia segítségével teljesen hibamentesek maradhatnak még a nehezebben nyomtatható plasztikkártyák. A nyomtatás több lépésben zajlik. Az egyenetlen felületű kártyákat is nyomdai minőségben állíthatja vele elő.

Milyen adatok helyezhetőek el a PVC kártyákon?

Attól függ, hogy milyen céllal kívánja felhasználni. Gyakran elegendő pár adat is az azonosításhoz – név, lakcím -, ami mellé elhelyezhet egy egydimenziós vagy kétdimenziós vonalkódot. De ennél komolyabb, egyéb biztonsági funkciókkal is ellátott kártyák nyomtatása is kivitelezhető. 

A plasztikkártyák többféle módon személyesíthetőek meg – tehet rá vonalkódot, fényképet, sorszámot, dombornyomást, hologramot, mágnescsíkot, chipet vagy proxyt. Egyedül csak Ön döntheti el, hogy a céljainak melyik felel meg leginkább. 

Vannak olyan printertípusok, amelyekkel chipes vagy antennás kártyákat is fel lehet programozni egy adatbázisból, de akár mágnescsíkra is vihet fel információkat. 

Válasszon Ön is kártyanyomtatót és alapozza meg cége marketingtevékenységét! Higgye el, megtérül a befektetése!

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥