keresés menü

Mi alapján érdemes laptopot választani 2021-ben?

Mi mindenre érdemes és javasolt odafigyelni 2021-ben akkor, amikor laptopválasztás előtt vagyunk? Fontos kérdésnek számít ez. Úgyhogy mindenképp szerettünk volna külön bejegyzésben is foglalkozni vele.

Lássuk tehát, hogy alapvetően mire a legjobb figyelni laptopkeresésnél, illetve melyek a legjobb ár-érték aránnyal bíró márkák és modellek.

Mindenekelőtt a kiszemelt laptop felhasználásának a várható jellege a mérvadó

Gamer laptop keresése a cél, hogy a legmodernebb játékok is gond nélkül fussanak? Netán grafikusként, videóvágóként vagy egyéb design szoftverekkel szeretnénk egészen magas szinten dolgozni?

Persze az is lehet, hogy standard Office feladatokhoz, internetezéshez vagy filmek és sorozatok nézéséhez szeretnénk testhezálló laptopot keresni. Bármelyik opció legyen éppenséggel releváns, a készülékválasztást mindig a felhasználás jellegéhez érdemes igazítani.

Persze amikor ezen túl van az ember, rögvest adódhatnak újabb kérdések. Például a “melyik gyártót válasszam” típusú kérdéskör megválaszolása is fontos. Úgyhogy térjünk is rá erre.

Melyek a leginkább keresett és megbízható laptop márkák 2021-ben?

A használt Dell laptopok nyilván nem véletlenül olyannyira népszerűek. Hosszabb távon is bírják a használatot, kiváló teljesítménnyel és tárolókapacitással bírnak, miközben még ár-érték arányukat tekintve sem lehet rájuk panasz.

Hasonló a helyzet a HP laptopokkal is. Ritkán hallani például olyanról, hogy valaki beszerzett egy használt HP laptopot, és óriási csalódás érte. De hasonló aspektusból nyugodtan meg lehet említeni többek között az Asus laptopok egyes modelljeit is.

Apropó laptop modellek. Bizonyára komoly segítséget jelenthet az is, ha konkretizálva kicsit a dolgot részletesen is belemegyünk az egyes laptop modellek megemlítésébe. Úgyhogy következzen most ez.

Ízelítő a manapság beszerezhető legjobb ár-érték arányú laptopokból

Dell Latitude 3350, Hp ProBook 640 G1, Fujitsu Lifebook T902, Lenovo Thinkpad T540p és Hp Elitebook 840 G2 laptop. Más és más gyártók eltérő laptop típusai. Egy dolog viszont mindenképp közös sajátosságnak számíthat velük kapcsolatban.

Egytől egyig jól járhatunk akkor, hogyha a beszerzésük és a rendszeres használatuk mellett tesszük le a voksunkat. Persze akár a beszerzési ár, akár a teljesítmény, akár a funkcionalitás szempontjából lehet közöttük felfedezni némi eltérést, különösen a laptopok áraiban, árszabásában.

Ahogyan azt már fentebb is említettük, célszerű mindig azon a szemüvegen keresztül szemlélni a laptopkeresést, hogy a használat szempontjából mi lehet indokolt. Amint sikerült tüzetesen feltérképezni az igényeket, máris könnyebbé válhat maga a használt vagy új laptop beszerzése.

Méghozzá magánjellegű, vagy céges használat kapcsán egyaránt. Ha pedig sikerült rátalálni egy-egy kiváló modellre, onnantól kezdve nem csalódunk valószínűleg annak a gyártónak az újabb generációs laptopjaiban sem.

(Szponzorált tartalom)