keresés menü

Mi alapján döntsünk a kanapé és a franciaágy között?

Meglepő módon ez a két fekvőhelytípus különböző napi szokásokhoz igazodik, így hiába mindkét ágy életünk legfontosabb részét, az alvást szolgálja, de azontúl funkcionálisan más keretet ad mindennapjainknak.

Döntésünket befolyásoló tényezők

Az első és a legfontosabb, ami meghatározza mindig a választásunkat, az a rendelkezésre álló hely nagysága. Ha a lakásban van külön hálószoba, és oda szeretnénk bútort választani, és ez a hálószoba eléggé tágas, akkor gondolkodhatunk egy nagy franciaágy vásárlásán.

Ha ez a hálószoba eléggé aprócska, akkor kanapéágy lesz a nyerő számunkra. Léteznek már franciaágyak egész kicsi mérettől, azaz 140 cm-től, de ezek két felnőtt ember számára nem igazán kényelmesek. Egy személy számára még elfogadhatóak, de ha két fővel számolunk, mindenképpen ajánlatosabb minimum 160 x 200 cm-rel számolni.

Kanapéágyat kell vásárolnunk akkor is, ha csak egy amerikai konyhás nappalink van, nincs külön hálószobánk. Ebben az esetben a nappaliban elhelyezett kanapéágy szolgál alvóhelyül és napközben ülőalkalmatosságként és számtalan szempontnak kell megfelelnie, jó alaposan át kell gondolni, milyen típust is vásároljunk.

A Nonstop Bútor webáruház franciaágy kínálata éppúgy temérdek variációs lehetőséget kínál, mint a kanapé választékuk. És akkor még a szövetpalettájukról nem is beszéltünk. Több száz lehetőség közül válogathatunk.

Próbáljuk ki mindkettőt!

Amikor egy lakásfelújítás küszöbén állunk, vagy netán új lakás vásárlására van lehetőség, akkor érdemes megfontolni akár mindkét alvóhely beszerzését. A franciaágy jól jön a külön szobában és a kanapéágy pedig a nappaliban. Franciaágy vételénél mérlegelni kell, hogy külön ágykeretes, matracos verzióra költsünk vagy inkább a kárpitozott változatra.

A kanapéágy tekintetében, ha többszobás lakásról, többgyermekes háztartásról van szó, akkor számításba vehetjük azt is, hogy a gyerekszobába helyezünk el egy kanapéágyat, amely akár vendégágyként is funkcionálhat mind szülők, rokonok, mind a baráti társasági összejövetelek esetén.

A funkció, mint szintén nem elhanyagolható szempont

A lakás alapterületén kívül megfontolandó tényező, hogy alaposan mérlegeljük, mire is fogjuk használni a hétköznapokban azt a fekhelyet, és kik fogják a legtöbbször használni, milyen lesz az igénybevétel nagysága, súlya.

Amennyiben kanapéágy vásárlása mellett tesszük le a voksunkat, és jobb lehetőség híján ezt a bútordarabot fogjuk állandó alvásra használni, akkor a két külön matracos fekvőhellyel bíró kinyitható változatot használjuk, mert ez felel meg inkább a kielégítő alvás feltételeinek.

Ha tudjuk, hogy a kanapéágyunk jobbára a társasági élet színtere lesz, és inkább összecsukva fog állni a nappaliban vagy a gyerekszobában, akkor egy kihúzható verzió lesz a praktikusabb. Bármelyik mellett döntünk is, a Nonstop Bútor webáruház munkatársai mindenben a segítségünkre lesznek, legyen akár bútor vagy bármilyen kiegészítő választásáról is szó!

(Szponzorált tartalom)