keresés menü

Merész, látványos és elragadó – Játékautók a dizájn világában

A járművek mindig is központi helyet töltöttek be a dizájn világában. Az autóipar folyamatosan innovatív technológiákkal és új formatervezési elemek bevezetésével kísérletezik annak érdekében, hogy az autók még szebbek és vonzóbbak legyenek a fogyasztók számára.

Azonban nem csak az autóipar termel ki magából kiemelkedő formatervezésű autókat: a játékautók is egyre nagyobb figyelmet kapnak dizájner körökben. Az utóbbi években a miniatűr négykerekűek is egyre merészebb és látványosabb külsővel jelentkeznek, ami nem csak a gyerekek körében örvend nagy népszerűségnek.

Kisautók, „örök gyerekeknek”

A számos különböző típusú és méretű kisautó között több olyan is akad, ami a felnőtteket is magával ragadja. A kisgyerekes szülők titkon alig várják, hogy gyermekük elkezdjen ezekre a játékokra vágyni, de sokan vannak, akiknek gyerek sem kell ahhoz, hogy beszerezzenek egy-két gyönyörű darabot.

Az „örök gyerekek” több kategória közül választhatnak. Van, aki a távirányítós autók irányába kacsintgat, míg mások az olyan kisautó márkáktól olvadoznak, mint amilyen az örök klasszikus Bburago is.

Nagy autó, kisautó, egy kutya!

A játékautók tervezése során a dizájnerek az autóipar legújabb trendjeit is alkalmazzák. A kisautók tervezői hasonló gondolatisággal alkotnak, mint a valódi autótervezők, és úgy álmodják meg a mini járműveket, hogy azok a lehető legjobban kövessék az aktuális divatot.

Minél fontosabb szerepet kapnak az apró részletek (pl. az autók matricázása, a fényezés és a színek), annál valósághűbb a végeredmény. A Bburago modellek esetében jól látható ezeknek az elemeknek a megjelenése, a cég kisautói szinte összetéveszthetők az igazi párjukkal.

A kisautósok apró örömei

A játékautók dizájnja azonban nem csak az autókra korlátozódik. A távirányítós autók például számos kiegészítővel upgradelhetőek, ami a funkciók mellett a látvány szempontjából is előnyösek.

Ide tartoznak például a játékautókhoz tartozó pályák, épületek, akadályok és más játékelemek. A játékautók és a kiegészítők kombinációja még látványosabb és izgalmasabb lehet, mint a kisautók önmagukban.

(Szponzorált tartalom)