keresés menü

Melyek a legfontosabb alapdarabok egy sminkkészletben?

Elkezdeni a sminkelést sosem késő – ha azonban csak nemrég kezdett el foglalkoztatni a téma, akkor talán egy kicsit elveszettnek érezheted magad a drogériák sminkes részlegén álldogálva vagy a webshopokban nézelődve. 

Bár a kínálat valóban óriási, és valljuk be, nincs is szükséged egy bőröndnyi termékre, mégis akadnak olyan alapdarabok, melyeket érdemes beszerezni, mert jó eséllyel minden nap használni fogod őket. Ezek az alábbiak:

Szemceruza

Bármilyen minimál sminket is készítesz, a szemeidet nem hagyhatod ki belőle, hiszen ez az egyik olyan terület, amit érdemes kiemelni. Válassz tehát először egy jó minőségű szemceruzát, például az Xtreme Lashes sminkszereinek kínálatából.

Érdemes első körben beszerezni egy klasszikus feketét és egy, a szemedhez passzoló színes árnyalatot, mondjuk barnát, zöldet, szürkét vagy kéket. Ezeket használhatod majd az alsó és felső vízvonalon, de akár a szemhéjon, a szempillák tövében is.

Primer szemhéjfestékhez

A primert sokan szeretik kihagyni, pedig valójában egy nagyon fontos termék, ami azért felel, hogy a sminked tartós maradjon. Ugye te is láttál már embereket lefolyt szemsminkkel vagy a szemhéj ráncaiban megült púderrel? Legyünk őszinték, ez cseppet sem vonzó látvány.

Ezért mindig készítsd elő a bőrödet egy primer használatával, ami megakadályozza a szemhéjpúder összeállását vagy megfakulását. 

Szemhéjfesték

Az alapozás után fesd ki a szemhéjakat. Ehhez használhatsz por vagy krém állagú termékeket; mi az Xtreme Glideshadow Glam hibrid szemfestékét ajánjuk, amely egyesíti e két formula előnyeit.

Arra ügyelj, hogy a bőrtónusodhoz és a szemszínedhez illő árnyalatokat válassz, a festéket pedig alaposan dolgozd el. A széleken hozz létre átmeneteket egy kis satírozással.

Szempillaspirál

Koronázd meg a tekinteted kiemelését dús és hosszú szempillákkal! Egy jó minőségű fekete szempillaspirállal ez csupán pár mozdulat, de ha még ezt is szeretnéd megspórolni, akkor készíttess szálas műszempilla-hosszabbítást. Ez megadja azt a volument a pilláidnak, mely által spirálra sem lesz már szükséged.

Szemöldökceruza vagy filc

Sokan megfeledkeznek a szemöldök kiemeléséről, pedig ez nagyon nagy hiba! A szemöldök ugyanis az arc egy meghatározó része, ennélfogva érdemes foglalkozni vele. Válassz egy árnyalatban passzoló ceruzát vagy filcet, és hangsúlyozd ki a szemöldököd.

Alapozó

A szemed mellett természetesen az arcod többi részéről sem szabad elfeledkezni. Egységesítsd a bőrödet alapozóval, ami segít elfedni az egyenetlenségeket, ha kell, mattít, ha kell, némi fényt ad. Az árnyalat kiválasztásánál légy körültekintő, mert egy rosszul megválasztott szín tönkreteheti az egész sminkedet.

Korrektor

Az alapozás után is látszó bőrhibákat, pattanásokat, a szem alatti sötét karikákat nagyszerűen elfedheted egy kis korrektorral. Ne félj használni, egy jól megválasztott szín telitalálat lesz!

Rúzs vagy szájfény

Végezetül emeld ki az ajkaidat is némi rúzs vagy szájfény segítségével. A megfelelő árnyalat természetesen itt is kulcsfontosságú.

(Szponzorált tartalom)